Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Αμυντική Βιομηχανία ΤΟΥΡΚΙΑ
30/05/2016 | 06:28 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Η Τουρκία σαρώνει στο χώρο των UAV και τα διαφημίζει μέσω ασκήσεων στο Αιγαίο!

Η Τουρκία σαρώνει στο χώρο των UAV και τα διαφημίζει μέσω ασκήσεων στο Αιγαίο!

Η Τουρκία σαρώνει στο χώρο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και σιγά,σιγά αρχίζει να τα πετά προς το Αιγαίο.Εμείς πάλι δεν φαίνεται να …ασχολούμαστε! Αν και υπήρξαν και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες τις έχουμε αφήσει όλες να πάνε χαμένες!

Δημοσιεύτηκαν από τα τουρκικά ΜΜΕ οι πρώτες φωτογραφίες του οπλισμένου UCAV Karayel το οποίο κατασκευάζεται από την τουρκική εταιρεία VESTEL του ομίλου ZORLU. Συγκεκριμένα αναρτήθηκαν φωτογραφίες του  UAV από το εκθεσιακό περίπτερο της εταιρείας στο αεροδρομίο  του SELCUK, το οποίο είναι 1 από τα αεροδρόμια απ’  όπου επιχειρούν τα UAV κατά τη διάρκεια της διακλαδικής άσκησης EFES-2016 η οποία θα ολοκληρωθεί την 31 Μαΐου (Το βράδυ της 30/5 θα πραγματοποιηθεί η νυκτερινή απόβαση, ενώ το πρωί της 31/5 θα πραγματοποιηθεί η ημερήσια αποβατική ενέργεια παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και των επισήμων προσκεκλημένων). Να μην ξεχνάμε ότι στην άσκηση EFES-2016 στην οποία εξετάζεται  το σενάριο της αποβατικής επιχείρησης από την Στρατιά Αιγαίου (άρα επί ποιων νήσων, μα των Ελληνικών φυσικά), για πρώτη φορά φέτος συμμετέχουν και δυνάμεις 8 ακόμα χωρών με συνολική δύναμη 850 ανδρών.

Στο ίδιο αεροδρόμιο υπάρχει και εκθεσιακό περίπτερο της εταιρείας BAYKAR (της εταιρείας δηλαδή του νέου γαμπρού του Ερντογάν) στο οποίο εκτίθεται το UCAV Bayraktar, τo oποίο έχει ήδη πραγματοποιήσει βολές κατά επιγείων στόχων (το Karayel σύμφωνα δηλώσεις στελεχών της εταιρείας θα πραγματοποιήσει βολή εντός του Μαΐου πιθανώς και κατά τη διάρκεια της EFES).

Για όσους αναρωτιούνται, μα καλά εκθεσιακά περίπτερα σε άσκηση των τουρκικών ΕΔ, να θυμίσουμε ότι αυτό αποτελεί πάγια πρακτική του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανία (SSM) καθώς και του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και το έχουμε ξαναδεί και σε επισκέψεις πλοίων του τουρκικού ΠΝ σε λιμάνια ξένων χωρών όπου πραγματοποιούνται δεξιώσεις και παρουσιάσεις των προϊόντων της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, προκειμένου να προσελκυσθεί το ενδιαφέρον νέων αγοραστών. Επομένως η άσκηση EFES-2016 στην οποία συμμετέχουν δυνάμεις και άλλων χωρών και επίσημοι προσκεκλημένοι αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία επίδειξης προϊόντων.

Αυτά να τα ακούν οι ανόητοι που θεωρούν περίπου ύποπτο όποιον στην Ελλάδα έχει σχέση με την αμυντική βιομηχανία και τους εξοπλισμούς.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης