Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η Τουρκία δεν παζαρεύει ,απαιτεί από τους Ευρωπαίους! Η “διπλή” ανάγνωση δηλώσεων Νταβούτογλου

Η Τουρκία δεν παζαρεύει ,απαιτεί από τους Ευρωπαίους! Η

΄Όχι δεν παζαρεύει ο Νταβούτογλου και η Τουρκία με τους Ευρωπαίους. Απλά η Άγκυρα έχει κάνει σαφές ότι ή θα δεχτούν τους όρους της ή συμφωνία δεν υπάρχει! ;

Το ζήτημα των προσφύγων δεν είναι για την Τουρκία ένα θέμα “για παζάρι”, δήλωσε   ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος εμφανίσηκε   αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να βρεθεί κοινό έδαφος με την ΕΕ και ότι θα είναι δυνατό να επιτευχθεί μια συμφωνία στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, που αποσκοπεί να συμβάλει στον τερματισμό της μεταναστευτικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε:

“Για μας, για την Τουρκία, το ζήτημα των προσφύγων δεν είναι ένα θέμα για παζάρι, αλλά ένα θέμα ανθρωπιστικών αξιών, όπως και ευρωπαϊκών αξιών”, σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους προσερχόμενος στις συνομιλίες για το θέμα αυτό στις Βρυξέλλες.

“Ελπίζω ότι θα είναι δυνατό να βρεθεί κοινό έδαφος με την ΕΕ. Είμαι αισιόδοξος γι’αυτό”, πρόσθεσε.

“Βεβαίως η ΕΕ και η Τουρκία έχουν τον ίδιο σκοπό, τον ίδιο στόχο να βοηθήσουν ιδιαιτέρως τους Σύρους πρόσφυγες (…) Αυτός είναι ο σκοπός μας”, υπογράμμισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

“Είμαι βέβαιος και αισιοδοξώ ότι θα επιτύχουμε τον σκοπό μας”, πρόσθεσε.

Ο Νταβούτογλου έκανε τις δηλώσεις αυτές προσερχόμενος στις συνομιλίες στις Βρυξέλλες με τους ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι ελπίζουν να πείσουν την Άγκυρα να βοηθήσει στον τερματισμό της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη με αντάλλαγμα οικονομικές και πολιτικές παραχωρήσεις, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

                                                                                                             

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης