Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Άποψη ΤΟΥΡΚΙΑ
28/01/2017 | 06:55 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Η Τουρκία “γαβγίζει” για την μη έκδοση των 8 αλλά δεν μπορεί να μας “δαγκώσει” εύκολα

Η Τουρκία

Πολύ φασαρία από την Τουρκία για την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να μην εκδοθούν οι οκτώ στρατιωτικοί στο καθεστώς του Ερντογάν. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας έφθασε στο σημείο να ζητήσει να μην εφαρμόσει η Ελλάδα την απόφαση! Στην Άγκυρα νομίζουν ότι παντού υπάρχει χούντα…

Πολλοί ανησυχούν για τα “τουρκικά αντίποινα”. Ακόμη περισσότεροι αναμένουν “σκλήρυνση” της τουρκικής στάσης στα ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό. Η Τουρκία “γαβγίζει” πολύ αλλά στην πραγματικότητα μόνο σ΄ ένα θέμα μπορεί να μας πιέσει. Κι αυτό είναι το προσφυγικό.

Ο Ερντογάν κρατά την “κάνουλα” του προσφυγικού. Την “ανοίγει” και την “κλείνει” ανάλογα με το τι επιδιώκει. Από την Άγκυρα οι απειλές για ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό ακούγονται από χθες. Αυτό όμως είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να αφορά μόνο εμάς. Πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως τους Ευρωπαίους που μέχρι στιγμής βέβαια καμία σοβαρότητα δεν έχουν δείξει επί του θέματος. Αν νομίζουν ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να αντέξει ένα νέο προσφυγικό κύμα που θα προκαλέσει ο Ερντογγάν είναι γελασμένοι. Συνεπώς σ΄ αυτό το θέμα εκ των πραγμάτων η πίεση που μπορεί να ασκήσει η Τουρκία θα μεταφερθεί κι αλλού.

Το δεύτερο που ακούγεται από χθες είναι ότι ο Ερντογάν θα “τορπιλίσει” το Κυπριακό! Δεν νομίζουμε ότι μπορεί να “τορπιλίσει” κάτι που έχει ήδη -ευτυχώς- “βυθιστεί”. Συνεπώς ας απειλεί όσο θέλει.

Ακούστηκε επίσης ότι θα αμφισβητήσει ευθέως την Συνθήκη της Λωζάνης! Ας σοβαρευτούμε. Αυτό έχει γίνει ήδη και στα λόγια και στην πράξη. Είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Όσο για την πιθανότητα να προκαλέσει ένταση στο Αιγαίο; Αυτό κι αν είναι κάτι με το οποίο έχουμε μάθει να ζούμε, όχι μόνο τώρα επί Ερντογάν, αλλά εδώ και δεκαετίες!

Συνεπώς το κλίμα “τουρκοφοβίας” που από κάποιους συντηρείται δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Διαβάσαμε μάλιστα κάπου ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου ήταν απολύτως ορθή από νομικής άποψης αλλά όχι σ΄ότι έχει να κάνει με την πολιτική της διάσταση!!! Έχουμε τρελαθεί εντελώς ή κοντεύουμε; Και τέλος πάντων ας αποφασίσουμε μια και καλή αν η ελληνική δικαιοσύνη είναι πράγματι ανεξάρτητη ή αν θέλουμε να αποφασίζει και με πολιτικά κριτήρια!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης