Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η Τουρκία απειλεί να τινάξει στον αέρα τη Μέση Ανατολή!

Η Τουρκία απειλεί να τινάξει στον αέρα τη Μέση Ανατολή!

Η Ρωσία προειδοποίησε ξανά ότι χερσαία επιχείρηση στη Συρία οδηγεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο. Οι ΗΠΑ δεν το αποκλείουν αν το ειρηνευτικό σχέδιο αποτύχει. Και η Τουρκία που όλοι οι δυτικοί “χαϊδεύουν” κάνει ότι μπορεί για να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά και να ανοίξει τις πύλες της κολάσεως!

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μεντβέντεφ επανέλαβε ότι “χερσαία επιχείρηση στη Συρία θα οδηγούσε σε έναν “ολοκληρωτικό, μακρόχρονο πόλεμο”.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή στο Μόναχο ,οι ισχυροί του κόσμου ανακοίνωσαν “παύση εχθροπραξιών”. Αλλά αυτό μόνο στα λόγια.

Μπορεί ο  Ρώσος πρωθυπουργός να δηλώνει τελικά αισιόδοξος για την επίλυση του προβλήαματος στη Συρία χωρίς την περαιτέρω στρατιωτική εμπλοκή αλλά τίποτα δεν δικαιολογεί την αισιοδοξία.

Το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής πλέον είναι η Τουρκία. Όλοι οι άλλοι “παίκτες” τουλάχιστον δημοσίως εκφράζουν τις ανησυχίες και τους φόβους τους για το τι μπορεί να ακολουθήσει αν η ειρηνευτική διαδικασία αποτύχει. Μόνο η Τουρκία δηλώνει διά του πρωθυπουργού της Αχμέτ Νταβούτογλου ότι θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας. Επιχειρήσεις κατά των Κούρδων που αποτελούν τον εθνικό της εφιάλτη. Ο Νταβούτογλου είπε στην Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ σε τηλεφωική τους συνομιλία ότι “οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν να απαντούν στις επιθέσεις των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία”.

Και υποτίθεται ότι ο Νταβούτογλου είναι …ο ψύχραιμος της “παρέας” της τουρκικής ηγεσίας. Ο “σουλτάνος” Ερντογάν είναι πλέον κοινά αποδεκτό ότι έχει επιλέξει την σκληρή στάση. Αδιαφορεί για την δυσαρέσκεια των ΗΠΑ και φυσικά δεν δίνει καμία απολύτως σημασία στις ευρωπαϊκές ανησυχίες όπως εκφράστηκαν από τη Γαλλία 

η οποία δεν έκρυψε τους φόβους της  “για τη συνεχιζόμενη επιδείνωση της κατάστασης στην επαρχία του Χαλεπιού και τη βόρεια Συρία”.

Στην πραγματικότητα η Τουρκία είναι έντρομη! Τρέμει στο ενδεχόμενο  οι Κούρδοι πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), που ελέγχουν ήδη ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Συρίας, να επεκτείνουν την επιρροή τους σε όλη τη μεθόριο. Η προώθηση των YPG στα δυτικά του Ευφράτη συνιστά “κόκκινη γραμμή” για την Άγκυρα, εξήγησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιαλτζίν Ακντογάν, προειδοποιώντας ότι η Τουρκία δεν θα παραμείνει “με σταυρωμένα τα χέρια”.

Η Άγκυρα “ποντάρει” πολλά στην συνεργασία της με τη Σαουδική Αραβία για να κάνει μια χερσαία επιχείρηση στη Συρία με προκάλυμμα τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών! Το Ριάντ όμως δήλωσε σήμερα ότι χερσαίες δυνάμεις θα στείλει μόνο υπό την “αμερικανική ομπρέλα”. Και η Ουάσινγκτον δεν σκέφτεται προς το παρόν χερσαία επιχείρηση.

Από την άλλη πλευρά Ρωσία και Ιράν που στηρίζουν το καθεστώς της Δαμασκού προειδοποιούν προς όλες τις κατευθύνσεις να μην στείλουν ούτε έναν στρατιώτη στο έδαφος της Συρίας.

“Ασφαλώς δεν θα επιτρέψουμε η κατάσταση στη Συρία να εξελιχθεί όπως επιθυμούν οι «αντάρτισσες χώρες». Θα λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις την κατάλληλη ώρα”, προειδοποίησε ο υπαρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, στρατηγός Μασούντ Τζαζαγιερί.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης