Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η Σχολή Ευελπίδων και το αύριο που δεν μπορεί να περιμένει άλλο

Η Σχολή Ευελπίδων και το αύριο που δεν μπορεί να περιμένει άλλο

O Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής συναντήθηκε με τους διατελέσαντες Διοικητές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΣ “πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων στην κατεύθυνση της βελτιστοποίησης της παρεχόμενης εκπαίδευσης της Σχολής Ευελπίδων, η οποία αποτελεί το αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας, με έτος ίδρυσης το 1828, καθώς και το λίκνο της εκπαίδευσης των αυριανών Ηγητόρων του Στρατού Ξηράς”.

Πολύ χρήσιμο να ακούμε τους ανθρώπους που γνωρίζουν τα θέματα από πρώτο χέρι και να μαθαίνουμε από τις εμπειρίες τους. Αρκεί να μην μένουμε στο χθες, ούτε καν στο σήμερα που περνά γρήγορα. Πρέπει να κοιτάμε το αύριο και σ΄ ότι έχει να κάνει με τις Ένοπλες Δυνάμεις ειδικά στα χρόνια της κρίσης υστερούμε.

Η κρίση ήταν μεγάλη ευκαιρία για να ξεπεραστούν ταμπού και πρκαταλήψεις και να αλλάξουν αν όχι όλα ,τουλάχιστον πολλά από τα “στραβά κι ανάποδα” των ΕΔ. Ο Μ.Κωσταράκος ως Α/ΓΕΕΘΑ δεν εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία κι έτσι μείναμε με τις στολές των Βαλκανικών πολέμων.

Για να επιστρέψουμε στη ΣΣΕ, οι αλλαγές και ο εκμοντερνισμός της έπρεπε να ΄χει ξεκινήσει χρόνια τώρα . Κανείς δεν τολμά να προχωρήσει τη ΣΣΕ μπροστά , λες και προτιμούν να παραμείνει ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που θα ασχολείται μόνο με την ιστορία και δεν θα προετοιμάζει τους ηγέτες  των μαχητών  του Ελληνικού Στρατού.

Πολύ χρήσιμες λοιπόν οι συναντήσεις, οι συζητήσεις και οι επισκέψεις, αλλά πλέον όλοι αναμένουν έργα…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης