Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η Σουηδία απειλεί να σύρει τη Γερμανία στο ευρωπαϊκό δικαστήριο

Η Σουηδία απειλεί να σύρει τη Γερμανία στο ευρωπαϊκό δικαστήριο

Η Σουηδία αντιδρά στην ενημέρωση που είχε τον Φεβρουάριο η σουηδική μεταναστευτική υπηρεσία από την αντίστοιχη γερμανική, ότι η Γερμανία σταματά να δέχεται στο έδαφός της πρόσφυγες που επαναπροωθούνται εκεί από άλλες χώρες, επειδή είχαν καταγραφεί για πρώτη φορά στη Γερμανία.

Θα δέχεται μόνο όσους είχαν κάνει και αίτηση ασύλου μαζί με την καταγραφή τους, δήλωσαν οι γερμανικές αρχές ερμηνεύοντας πλέον διαφορετικά το νόημα της συνθήκης του Δουβλίνου που προβλέπει ότι η αίτηση ασύλου εξετάζεται στη χώρα όπου καταγράφηκε ο πρόσφυγας.

Η απόφαση της Γερμανίας συνεπάγεται ότι 700 πρόσφυγες που ήρθαν στη Σουηδία μέσω Γερμανίας και επρόκειτο να επιστραφούν εκεί, με επίκληση του Δουβλίνου, τώρα θα παραμείνουν στη Σουηδία όπου και θα εξετασθεί η αίτηση ασύλου που θα κάνουν.

Σύμφωνα με τον Σουηδό Υπουργό Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης Μόργκαν Γιόχανσον, πολλοί από τους 500-600 πρόσφυγες που έρχονται σε εβδομαδιαία βάση στη Σουηδία έχουν ήδη καταγραφεί στη Γερμανία.

«Αν δεν μας επιτρέπεται να τους στέλνουμε πίσω στη Γερμανία, θα γεμίσει το σύστημά μας» δηλώνει ενώ εκφράζει φόβους για μαζική μετακίνηση εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, που τώρα ζητούν άσυλο στη Γερμανία, προς τα βόρεια, στη Σουηδία και τη Δανία.

Militaire.gr

                                                                                   

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης