Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Διεθνή
05/02/2016 | 14:12 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Η Σαουδική Αραβία έτοιμη για χερσαία επιχείρηση στη Συρία

Η Σαουδική Αραβία έτοιμη για χερσαία επιχείρηση στη Συρία

Η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία εάν ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής λάβει τέτοια απόφαση, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Σαουδάραβας ανώτερος αξιωματικός.

«Εάν υπάρξει η βούληση από μέρους του συνασπισμού να αρχίσει μια χερσαία επιχείρηση, θα συμβάλλουμε με θετικό τρόπο» σε αυτή, είπε ο ταξίαρχος Άχμεντ αλ Ασίρι.

Η Σαουδική Αραβία συμμετέχει από το 2014 στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον ο οποίος δρα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), η οποία έχει καταλάβει τεράστια τμήματα της επικράτειας της Συρίας και του Ιράκ.

Ο συνασπισμός αυτός, στον οποίο συμμετέχουν περίπου 60 κράτη, εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών και στις δύο χώρες.

Ο ταξίαρχος Ασίρι είναι εκπρόσωπος μιας χωριστής συμμαχίας, της οποίας ηγείται το Ριάντ, που επενέβη στο πλευρό της κυβέρνησης της Υεμένης στον πόλεμο στη χώρα αυτή, πολεμώντας εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι και των συμμάχων τους. Από τον Μάρτιο του 2015 η Σαουδική Αραβία και κυρίως αραβικά κράτη εξαπολύουν αεροπορικά πλήγματα εναντίον των ανταρτών, ενώ έχουν επίσης προχωρήσει και σε χερσαίες επιχειρήσεις.

Οι Χούτι, σύμφωνα με το Ριάντ, υποστηρίζονται από το Ιράν, που είναι επίσης ένας από τους βασικούς συμμάχους του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, στο οποίο εναντιώνεται η σαουδαραβική ηγεσία.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης