Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή
02/03/2017 | 09:42 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Η Ρωσία αρνείται ότι βομβάρδισε αντάρτες που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ στη Συρία

Η Ρωσία αρνείται ότι βομβάρδισε αντάρτες που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ στη Συρία

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διαβεβαίωσε χθες ότι η ρωσική και η συριακή Πολεμική Αεροπορία δεν έκαναν βομβαρδισμούς εναντίον ένοπλων οργανώσεων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στη συριακή επικράτεια.

«Ούτε συριακά ούτε ρωσικά αεροσκάφη διεξήγαγαν αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές που αναφέρθηκαν από την αμερικανική πλευρά», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Η αποτελεσματική συνεργασία ανάμεσα στη διοίκηση των αεροπορικών δυνάμεων της Ρωσίας στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ και την ΠΑ των ΗΠΑ στο πλαίσιο της μάχης εναντίον του ΙΚ θα συνεχιστεί», προστίθεται.

Το υπουργείο ανέφερε ότι «την 28η Φεβρουαρίου, υπήρξαν επαφές στη Συρία διαμέσου των καθιερωμένων καναλιών επικοινωνίας μεταξύ ενός εκπροσώπου της διοίκησης της δύναμης της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στη βάση Χμάιμιμ και ενός αμερικανού ομολόγου του στην αεροπορική βάση αλ Ουντάιντ (Κατάρ). Κατά τη διάρκεια των επαφών, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας εξέφρασε την ανησυχία ότι συριακά και ρωσικά αεροσκάφη, καθώς εκτελούσαν μια αποστολή εναντίον του ΙΚ νότια της πόλης Μάνμπιτζ, θα μπορούσαν να πλήξουν χωρίς να έχουν την πρόθεση δυνάμεις οργανώσεων ελεγχόμενων από τις ΗΠΑ».

«Για να αποφευχθεί οποιοδήποτε συμβάν, ο αμερικανός αντιπρόσωπος ενημέρωσε τον ρώσο αξιωματικό για τις ακριβείς τοποθεσίες (…) Η ρωσική πλευρά έλαβε υπόψη της τις πληροφορίες αυτές», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης