Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
12/01/2018 | 21:12
Militaire News

Η πρώτη έκθεση κάνναβης στην Ελλάδα

Η πρώτη έκθεση κάνναβης στην Ελλάδα

Τις πύλες της άνοιξε σήμερα η πρώτη έκθεση κάνναβης στην Ελλάδα. Η Athens Cannabis Expo 2018, πραγματοποιείται στο κλειστό γήπεδο Ταε Κβο Ντο και εκεί ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα, μέχρι την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου, να πληροφορηθεί για τα τελευταία επιτεύγματα, όσο αφορά την ιατρική και βιομηχανική χρήση της κάνναβης.

 

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 100 πρωτοπόροι επιχειρηματίες της βιομηχανικής και ιατρικής κάνναβης, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Καναδός ακτιβιστής, Ρίκ Σίμπσον (Rick Simpson) που νίκησε τον καρκίνο και βοήθησε, με το λάδι κάνναβης που παρήγαγε, περισσότερους από 5.000 ασθενείς.

 

Στα εγκαίνια του Athens Cannabis Expo 2018, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, καθώς και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, του υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, Ευστράτιος Ζαφείρης.

 

Συνομίλησαν με παραγωγούς, καθώς και με ασθενείς, που σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Τσιρώνης, «επί χρόνια αναγκάζονται να εισάγουν ημιπαράνομα, νόμιμα φάρμακα, για να θεραπεύσουν σοβαρές παθήσεις όπως ο καρκίνος, η επιληψία, η σκλήρυνση κατά πλάκας και τώρα έχουν τα φάρμακα που μπορούμε να φτιάξουμε και στην Ελλάδα».

 

Τόνισε, ότι σύμφωνα με τις διεθνείς τεχνικές εταιρείες που ασχολούνται με τα φάρμακα από κάνναβη, «η Ελλάδα έχει το ιδανικό κλίμα» και δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά μας».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης