Υποστηριξε το militaire
ΠΝ
05/11/2017 | 06:00 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Η προσάραξη της φ/γ ΚΑΝΑΡΗΣ και οι υπερβολές στην κριτική αλλά και στις δικαιολογίες

Η προσάραξη της φ/γ ΚΑΝΑΡΗΣ και οι υπερβολές στην κριτική αλλά και στις δικαιολογίες

Σωστή,αναμενόμενη και επιβεβλημένη η ανακοίνωση της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού για το συμβάν με τη φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ.

Ωστόσο θα πρέπει κι εμείς να επισημάνουμε ορισμένα πράγματα…

Πιθανόν να υπήρξαν υπερβολές από κάποιους στην κριτική που ασκήθηκε. Όμως αυτό δεν μπορεί να βάζει τους πάντες “στο ίδιο τσουβάλι” και να δημιουργεί ένα κλίμα που ούτε λίγο, ούτε πολύ θεωρεί “απαράδεκτη” οποιαδήποτε αναφορά στο γεγονός!

Όσοι έχουν αυτή την άποψη ας εξηγήσουν στους πολίτες πως ένα πολεμικό πλοίο “καβάλησε” νησίδα έξω από το Ναύσταθμο.

Βεβαίως το ατύχημα διερευνάται από το ΠΝ και όλοι θα αναμένουμε το πόρισμα. Ωστόσο οι εκδοχές δύο είναι: ή μηχανική βλάβη ή ανθρώπινο λάθος. Μηχανική βλάβη δεν προκύπτει…

Ατυχήματα συμβαίνουν σ΄ όλα τα Ναυτικά ,όπως γράφει η ανακοίνωση της ΕΑΑΝ. Σωστόν. Μόνο που σ΄ όλα τα Ναυτικά υπάρχουν και συνέπειες. Άμεσες. Κι επειδή το ατύχημα στην Αταλάντη δεν είναι το πρώτο, καλό θα είναι όσοι επικρίνουν με σφοδρότητα όσους ασκούν κριτική να είναι πιο συγκρατημένοι. Η προσάραξη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι,γιατί διαπιστώνεται ότι η σιωπή και η συνειδητή απόκρυψη γεγονότων όχι μόνο δεν αφυπνίζει κανένα αλλά δημιουργεί την απατηλή αίσθηση ότι για κάποιους υπάρχει ή πρέπει να υπάρχει ασυλία.

Υπερβολές δεν υπήρξαν μόνο στην κριτική για την προσάραξη. Υπήρξαν και στην προσπάθεια δικαιολόγησής του από τους απόστρατους της ΕΑΑΝ.

“Οι απόστρατοι που έχουν διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε υπηρεσία επί των Πλοίων αντιλαμβάνονται τις δυσμενείς συνθήκες της υπηρεσίας επί αυτών και δεν προτίθενται  να αποδώσουν ευθύνες , για τις οποίες μόνο αρμόδιο όργανο  είναι το Γ.Ε.Ν”, γράφουν. Ποιες ήταν οι δυσμενείς συνθήκες της υπηρεσίας στο συγκεκριμένο συμβάν;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης