Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα μίλησε: “Μεταρρυθμίσεις για να γίνει ελάφρυνση χρέους”

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα μίλησε:

Οι ΗΠΑ “μίλησαν” και μέσω του πρέσβη τους στην Αθήνα για το τι επιθυμούν και θέλουν σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις μας με τους δανειστές.

Ο  Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα David D. Pearce επεσήμανε με δήλωσή του   ότι “η θέση των ΗΠΑ σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα δεν έχει αλλάξει”.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση της πρεσβείας ο David D. Pearce “σημείωσε τις συνεχείς προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να παροτρύνουν την Ελλάδα να επιταχύνει την πρόοδο για την επίτευξη συμφωνίας και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που μπορούν να ενθαρρύνουν τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και την απασχόληση. Τόνισε επίσης τη θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με τη σημασία της Ευρώπης μετά με τη δέσμευσή της να θέσει το χρέος στην Ελλάδα σε βιώσιμη πορεία μέσα από την ελάφρυνση του χρέους.

Ο Πρέσβης Pearce σημείωσε: «Η θέση των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση του χρέους και πρέπει να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα επιστρέψουν στην Ελλάδα στην ανάπτυξη. Έχουμε επίσης δηλώσει επανειλημμένα την υποστήριξή μας για την πρόσκληση του ΔΝΤ για τους Έλληνες να πραγματοποιήσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και για την ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε την Ευρώπη, το ΔΝΤ, και την Ελλάδα να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να συμφωνήσουν σε ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα σε εύθετο χρόνο. “

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης