Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και η κατάργηση των συνόρων μας

Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και η κατάργηση των συνόρων μας
SNMG2 Facts and Figures

Του Νίκου Παπαναστάση, αντισυνταγματάρχη ε.α.

Ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας τις προηγούμενες μέρες, σε επικοινωνία του με το γ.γ. του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ, εξέφρασε τη «δυσαρέσκειά» του για το ό,τι η ανάπτυξη της ΝΑΤΟικής αρμάδας SNMG2 στο Αιγαίο, δεν έχει συμβάλει στη μείωση των προσφυγικών «ροών».

Είναι φανερό ότι το «αριστερό» αισθητήριο της κυβέρνησης δεν ενοχλήθηκε στο ελάχιστο με τη παρουσία και τη δράση της ΝΑΤΟικής αρμάδας, που επικυριαρχικά, προκλητικά και με άλλους στόχους πλέει στις ελληνικές θάλασσες. Σε θάλασσες, που τόσο η παρούσα κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες, αποδέχθηκαν αδιαμαρτύρητα τη ΝΑΤΟικής έμπνευσης κατάργηση των συνόρων τους, αφού από τα επιτελεία του ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζονται σύνορα μεταξύ των μελών του και αντιμετωπίζουν το Αιγαίο ως ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Αποδέχεται η κυβέρνηση τη ΝΑΤΟική αρμάδα να πλέει στα ελληνικά νερά, τη στιγμή που πέρα από το τουρκικό υπάρχει και το ΝΑΤΟικό γκριζάρισμα των νησιών μας, κάτι που η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της λυκοσυμμαχίας διακηρύσσει με κάθε ευκαιρία, υποστηρίζοντας τη θέση ότι ο καθορισμός της κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου, είναι θέμα διμερές ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αμφισβητώντας ευθέως το ισχύον νομικό καθεστώς.

Οργίσθηκε δήθεν ο πρωθυπουργός, με τη ΝΑΤΟική επιχειρησιακή «αβελτηρία», όσον αφορά την αποτελεσματική παρεμπόδιση μετακίνησης των προσφύγων, αποσιωπώντας σκόπιμα ότι αυτό ουδέποτε εντάχθηκε με σαφήνεια στις επιχειρησιακές αποστολές της ΝΑΤΟικής αρμάδας. Οργίσθηκε ο πρωθυπουργός, για τη μη αποτελεσματική διαχείριση της «ροής» των προσφύγων, αποσιωπώντας ταυτόχρονα με περισσό θράσος, τις εγκληματικές ευθύνες των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, του συνασπισμού του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που με τις ληστρικές τους επιχειρήσεις στη Συρία, στο Αφγανιστάν, τις επεμβάσεις τους στη Λιβύη, το Μάλι, την Υεμένη κ.ά. αποτελούν την κυρίαρχη αιτία δημιουργίας της σύγχρονης μάστιγας της προσφυγιάς.

Τέλος, ο πρωθυπουργός συσκότισε απόλυτα τις ευθύνες της κυβέρνησής του, για την άμεση εγκληματική και επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στη δημιουργία των προσφυγικών «ροών», διαθέτοντας με απόλυτη υποτέλεια, όπως εξάλλου και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ελληνικό εθνικό έδαφος, τις αμερικανονατοϊκές στρατιωτικές βάσεις, ζωτικής σημασίας για τις ληστρικές, ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις. Άλλωστε και ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος, μιλώντας πρόσφατα σε αμερικανικό έδαφος για τη στρατηγική σημασία της βάσης της Σούδας, την παρομοίασε με «αεροπλανοφόρο που δεν μπορεί να βυθιστεί» και που διατίθεται όποτε τη χρειαστούν οι «σύμμαχοι», εννοείται προς εκπλήρωση των δολοφονικών τους σχεδίων, και μάλιστα χωρίς «τουρκικά παζάρια».

Εμείς, οι προερχόμενοι από το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, έχοντας διαθέσει με εντολή του ελληνικού λαού το σύνολο της επαγγελματικής μας ζωής στη δημιουργία συνθηκών στήριξης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, μαζί με τη στρατευμένη νεολαία μας που υπηρετεί τη θητεία της επιτελώντας το καθήκον της, σήμερα όσο ποτέ, είναι ανάγκη να δηλώσουμε με κάθε τρόπο την απόλυτη οργή μας και την πρόθεση δυναμικής αντίθεσής μας, τόσο απέναντι στην ακολουθούμενη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πολιτική πρόσδεσης στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Ένωση Κεντρώων, ΧΑ κ.τ.λ.) που στηρίζουν τη συμμετοχή της χώρας μας στις καταστροφικές δομές και δράσεις τους και τους εγκληματικούς για τους λαούς σχεδιασμούς τους.

ΠΗΓΗ:902.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης