Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
18/02/2016 | 19:48 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Η νατοϊκή δύναμη στο Αιγαίο μετατράπηκε σε τουρκική! Η Άγκυρα τα παίρνει όλα!

Η νατοϊκή δύναμη στο Αιγαίο μετατράπηκε σε τουρκική! Η Άγκυρα τα παίρνει όλα!
SNMCMG2- Adriatic Sea - TCG SOKULLU MEHMETPASA (A577), TCG AKCAKOCA (M268), HS KALLISTO (M63) in formation at sunset - 26 AUG 2015 - Photo by WO ARTIGUES (HQ MARCOM).

“Παιχνίδι κυριαρχίας” στο Αιγαίο παίζει η Τουρκία με προκάλυμμα την νατοϊκή ναυτική παρουσία! Και μέχρι στιγμής κερδίζει! Η νατοϊκή αρμάδα μετατρέπεται σιγά σιγά σε τουρκική! Η Άγκυρα κατόρθωσε να συμμετάσχει και δεύτερη τουρκική φρεγάτα στην SNMG 2 η οποία περιπολεί με “νατοϊκές ευλογίες” στην καρδιά του Αιγαίου! Την ίδια ώρα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής …συνοδεύουν μετανάστες μέχρι τις παραλίες ελληνικών νησιών και στο Κατελόριζο οι ροές προσφύγων και μεταναστών αυξάνονται ανησυχητικά!
Οι Τούρκοι φαίνεται ότι κάνουν ότι θέλουν στο Αιγαίο με την νατοϊκή δύναμη που υποτίθεται ότι περιπολεί για να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές.
Στην νατοϊκή ναυτική δύναμη
SNMG-2 συμμετείχαν τα πλοία:

•Το Γερμανικό πλοίο ΔΜ (Π/Φ) -Διοίκησης  A-1413 FGS BONN.
•Η Ελληνική Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ.
•Η Ιταλική Φρεγάτα ITS LIBECCIO
•Καναδική Φρεγάτα 337 HMCS FREDERICTON και
•Η Τουρκική Φρεγάτα ΤCG BARBAROS

Την Τετάρτη ο Γερμανός διοικητής της SNMG 2 έδωσε εντολή στην ιταλική φρεγάτα LIBECCIO και στην τουρκική BARBAROS να αποχωρήσουν και να πλεύσουν νότια της Ιταλίας προκειμένου να συμμετάσχουν στην  νατοϊκή άσκηση Dynamic Manta.
Ο κυβερνήτης της τουρκικής φρεγάτας BARBAROS υπακούει στην εντολή, αλλά ενώ έπλεε κοντά στα Κύθηρα, διατάχθηκε από το τουρκικό επιτελείο ναυτικού να επιστρέψει αμέσως στο Αιγαίο! Όπως κι έκανε.
Ο Γερμανός διοικητής δυσανασχέτησε αφού αναγκάστηκε να “διώξει” από την αρμάδα την φρεγάτα FREDERICTON του Καναδά. Αλλά γρήγορα…μαλάκωσε!
Κι αυτό γιατί το τουρκικό ναυτικό απλόχερα του πρόσφερε άλλη μια φρεγάτα! Την Γκαζιαντέπ. Έτσι η Τουρκία βρέθηκε με δύο πολεμικά πλοία στο Αιγαίο, με “ευλογίες” νατοϊκές. ‘Εχει σημασία η περιοχή περιπολιών που ανέλαβε η δεύτερη τουρκική φρεγάτα. Εκτελεί  περιπολία δυτικά της Χίου και νότια των Ψαρών χωρίς να γίνεται αντιληπτή η δραστηριότητα της από τα παράκτια ραντάρ του ΠΝ!
Η φρεγάτα Barbaros “κόβει” βόλτες βορειοδυτικά της Κρήτης και νότια της Πελοποννήσου!

ΤΟΜΕΙΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΩΝ

Μέχρι σήμερα δεν έχουν οριστεί επίσημα οι τομείς. Σύμφωνα με πληροφορίες θα καθοριστούν στο τέλος Φεβρουαρίου.
Υπάρχει μόνο πρόχειρος ορισμός περιοχών, οι οποίες βρίσκονται όλες δυτικά των νησιών μας.
Μέχρι στιγμής τα 3 από τα 5 πλοία βρίσκονται στο Κεντρικό Αιγαίο και Δυτικά των κύριων νησιών μας (Λέσβος-Χίος-Σάμος-Κώς-Ρόδος), όπου και εκπαιδεύονται.
Η τουρκική Φρεγάτα BARBAROS “βολοδέρνει νότια της Πελοποννήσου και η Ιταλική Φρεγάτα έχει αποχωρήσει προς Ιταλία.
Επομένως μιλάμε για δύναμη  3 πλοίων τα οποία είναι μαζεμένα σε μια  περιοχή, άρα αποτέλεσμα μηδέν.
Η αύξηση της ναυτικής παρουσίας της Τουρκίας (τόσο της Ακτοφυλακής όσο και του ναυτικού) σε ευαίσθητους τομείς και περιοχές του Αιγαίου
(Ίμια-Αγαθονήσι-Φαρμακονήσι-Ζουράφα)  είναι το ένα στοιχείο που ανησυχεί την Αθήνα. Δεν είναι το μοναδικό δυστυχώς.

“Απόβαση” στις Οινούσσες!
Τα ξημερώματα της Πέμπτης σε νησάκι δίπλα στις Οινούσσες, την Παναγιά εντοπίστηκε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να …συνοδεύει επί της ουσίας φουσκωτό με μετανάστες και πρόσφυγες. Το τουρκικό σκάφος έφθασε μέχρι τη παραλία του νησιού!
Τέτοια περιστατικά δείχνουν τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας.
Ένα ακόμη στοιχείο που προβληματίζει ιδιαίτερα το Πεντάγωνο είναι όσα συμβαίνουν στο Καστελόριζο.
Το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος ο αριθμός των προσφύγων-μεταναστών που έχουν αποβιβαστεί στο νησί ξεπερνά τους 700.
Το γεγονός αυτό προκαλεί απορία εάν το συγκρίνουμε με προηγούμενα έτη, λαμβάνοντας υπόψη ότι το Καστελόριζο  δεν αποτελεί διαχρονικά «τόπο προορισμού» για μετανάστες και πρόσφυγες. Η ξαφνική αύξηση δείχνει στην Αθήνα ότι οι Τούρκοι κατευθύνουν προς το Καστελόριζο μετανάστες και πρόσφυγες για να αναγκάσουν Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό να ενισχύοσυν τις δυνάμεις τους. Κάτι που δεν είναι εύκολο ούτε επιχειρησιακά και κυρίως οικονομικά.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι τα Δωδεκάνησα έχουν εξαιρεθεί από τους τομείς περιπολιών της νατοϊκής δύναμης .

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης