Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΑ
18/05/2016 | 06:19 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Η μεταφορά του ΚΕΠ Χορτιάτη στη Λάρισα και ποια προβλήματα προκαλεί

Η μεταφορά του ΚΕΠ Χορτιάτη στη Λάρισα και ποια προβλήματα προκαλεί

Στελέχη της ΠΑ θέτουν μια σειρά ερωτημάτων και προβληματισμών για την αναγκαιότητα της μεταφοράς του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής του Χορτιάτη στο Κουτσόχερο Λάρισας.Ποιοι είναι αυτοί;

Σύμφωνα με διαταγή του ΓΕΑ (ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ) η Μονάδα 1ο ΚΕΠ(ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ) που εδρεύει στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, πρόκειται να μεταγκατασταθεί στο Κουτσόχερο (Λάρισα) εντός Μαιου, Ιουνίου του 2016.

Για την μεταγκατάσταση αυτή απαιτείται μεταφορά όλων των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, συνδέσεων, Η/Υ, προσωπικού με σκοπό το 1ο ΚΕΠ να παραμείνει χωρίς στελέχωση., ούτε καν με την ελάχιστη επάνδρωση.

Η μεταφορά του 1ου ΚΕΠ απο τη Θεσσαλονίκη στη Λάρισα θα γίνει για περιορισμένο χρόνο (2 με 3 έτη ίσως και λιγότερο) καθώς στο Κουτσόχερο (Λάρισα) θα τοποθετηθεί νέο σύστημα το οποίο έχει προμηθευτεί η χώρα μας, ενώ και το υπάρχον σύστημα  που θα μεταφερθεί απο το Χορτιάτη στο Κουτσόχερο θα σταματήσει να υποστηρίζεται απο την εταιρεία.

Συνεπώς το κόστος της μεταγκατάστασης είναι αρκετά μεγάλο για ένα εγχείρημα το οποίο θα κρατήσει μερικά έτη, ενώ δεν είναι βέβαιη και η επιτυχία του. Καμμία μονάδα σε χώρα μέλος του NATO δεν έχει δουλέψει αυτό το νεό σύστημα, καθώς μέχρι και η Μονάδα Poggio Renatico που εδρεύει στην Ιταλία το αξιοποιούσε για ένα μικρό χρονικό διάστημα και έπειτα σταμάτησε τη χρήση του λόγω δυσχερειών και προβλημάτων που παρουσιάστηκαν.

Με την υπάρχουσα δημοσιονομική κατάσταση κρίνεται πως δεν είναι σωστό να δαπανηθούν ποσά περίπου (300.000) που απαιτούνται για την μεταφορά της. Παράλληλα δεν επιτυγχάνεται μείωση των Μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς η νέα Μονάδα στο Κουτσόχερο δεν υπήρχε αλλά δημιουργήθηκε αυτή την περίοδο και όπως είναι φυσικό αυτοί που τη δημιούργησαν θέλουν να τη στελεχώσουν για να δικαιολογήσουν την απόφασή τους.

Επιπλέον αποδυναμώνεται πάρα πολύ η Θεσσαλονίκη, καθώς ο Χορτιάτης είναι κομβική Μονάδα η οποία προσφέρει πάρα πολύ σημαντικό έργο και εξυπηρετεί απο την πλευρά των μεταθέσεων ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την νευραλγική της θέση.

Με διαταγή Διάθεσης στις 5 Μαιου απο το ΓΕΑ 65 άτομα, απαιτείται να μεταφερθούν με διάθεση στο 1Ο ΑΚΕ στις 23 Μαιου. Μέσα σε αυτό μικρό χρονικό διάστημα πρέπει οικογένειες, με και χωρίς παιδιά, κάποιοι με έγκυους συζύγους, με γυναίκες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, μη υπολογίζοντας κανένα κοινωνικό κριτήριο αλλά ούτε και την ελάχιστη ευαισθησία που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις,  να βρούν νέες οικίες και να μετακομίσουν χωρίς κανένα χρονικό περιθώριο ευελιξίας, ΚΑΤΙ το απαγορευτικό και δυσβάσταχτο οικονομικά για τις εποχές που ζούμε. Επιπρόσθετα το ΓΕΑ δεν έχει εκδόσει ακόμα διαταγή μετάθεσης έως και σήμερα , που συνεπάγεται χρήματα για αυτήν την μετακίνηση στο προσωπικό, καθώς και άδεια μετάθεσης ώστε να έχει αυτό το προσωπικό τη δυνατότητα να βρει νέα οικία, γραφείο μεταφορών κτλ., παρα μόνο έχει εκδώσει έγγραφο ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, κάτι που σημαίνει οτι το προσωπικό που μετακινείται δεν δικαιούται χρήματα σαν αποζημίωση με το Φύλλο Πορείας,αλλά ούτε και άδεια μετάθεσης. Δηλαδή μέχρι ΚΑΙ τις 20 Μαιου θα πρέπει το προσωπικό που μετακινείται να εργάζεται στο 1ο ΚΕΠ, και στις 23 Μαιου οφείλει να παρουσιαστεί στην Λάρισα. 

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης