Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή
16/11/2016 | 08:45 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Η Μέρκελ θα είναι ξανά υποψήφια στις εκλογές του 2017

Η Μέρκελ θα είναι ξανά υποψήφια στις εκλογές του 2017

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα είναι υποψήφια και για μια τέταρτη συνεχόμενη θητεία στις βουλευτικές εκλογές του 2017, δήλωσε σήμερα ένας στενός συνεργάτης της, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

“Θα είναι υποψήφια για την καγκελαρία”, είπε ο Χριστιανοδημοκράτης Νόρμπερτ Ρέτγκεν, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μπούντεσταγκ, της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής. “Είναι απολύτως αποφασισμένη, διατεθειμένη και έτοιμη να συμβάλλει στην ενίσχυση της φιλελεύθερης διεθνούς τάξης”, συνέχισε.

“Η καγκελάριος είναι εκ των ακρογωνιαίων λίθων αυτής της πολιτικής αντίληψης ότι η Δύση πρέπει να αποτελεί έναν παγκόσμιο παίκτη. Θα είναι επομένως υποψήφια και θα ενεργήσει ως υπεύθυνη ηγέτιδα”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης η Μέρκελ, η οποία είναι καγκελάριος από το 2005, μπορεί να επισημοποιήσει την απόφασή της να είναι υποψήφια για μια τέταρτη θητεία αυτήν την Κυριακή.

Παρά τη δύσκολη χρονιά που είχε η Μέρκελ, με τις επικρίσεις που δέχτηκε ακόμη και από το κόμμα της για τη μεταναστευτική πολιτική της αλλά και τις αλλεπάλληλες εκλογικές αποτυχίες, ήταν ευρέως αναμενόμενο ότι θα ήταν υποψήφια και πάλι στις εκλογές που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2017.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης