Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
23/02/2017 | 22:52
Militaire News

Η ΛΑΕ για την διαμαρτυρία των Σωμάτων Ασφαλείας

Η ΛΑΕ για την διαμαρτυρία των Σωμάτων Ασφαλείας

«Το ταξικό συμφέρον επιβάλλει στους εργαζομένους στα Σώματα Ασφαλείας την κοινή δράση με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα και την κοινωνία»,αναφέρει σε δήλωσή του ο Τάσος Μαυρόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, για την Πανελλαδική Ένστολη Διαμαρτυρία των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η δήλωσή του:

Η ΛΑ.Ε. στηρίζει τον αγώνα των Εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας για την υλοποίηση των δίκαιων και ώριμων αιτημάτων τους, για συμμόρφωση της κυβέρνησης με τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε., την κατάρτιση ενός ειδικού μισθολογίου που θα αναγνωρίζει την επικινδυνότητα του επαγγέλματός τους και τις δικαστικές αποφάσεις και την ομογενοποίηση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος αποφάσεις.

Οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις και οι απόστρατοί τους, ανέκαθεν υπήρξε η ομάδα αυτή που βρισκόταν στην κορυφή των προεκλογικών δεσμεύσεων των κομμάτων, αλλά μετεκλογικά τους ξεχνούσαν.

Στην επταετία της άγριας νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των μνημονίων ήταν οι πρώτοι που υπέστησαν δραματικές περικοπές, άλωση των ασφαλιστικών ταμείων και των συντάξεων τους, μείωση των λειτουργικών δαπανών αυξάνοντας την επικινδυνότητα του επαγγέλματός τους. Οι κατασταλτικές δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποιήθηκαν για την άγρια καταστολή του μαζικού λαϊκού κινήματος που διεκδικούσε το δικαίωμα για ζωή και αξιοπρέπεια, ενάντια στην εξαθλίωση του λαού και το ξεπούλημα της χώρας, μεταθέτοντας επάνω τους τις κυβερνητικές επιλογές και ευθύνες.

Στη σημερινή πραγματικότητα, οι δήθεν καλές προθέσεις της κυβέρνησης και των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων της αντιπολίτευσης για αναγνώριση του δικαίου των αιτημάτων τους , είναι για να αναστείλουν τις αντιδράσεις τους. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Όχι μόνο δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους, αλλά αντίθετα νομοθετούν προκαταβολικά για να λεηλατήσουν τα εναπομείναντα εισοδήματά τους, με την μείωση του αφορολόγητου, την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και ετοιμάζονται να περιστείλουν τις συνδικαλιστικές τους ελευθερίες που κατέκτησαν μετά από πολύχρονους αγώνες. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση βλέπουν τη λύση μέσα από τα μνημόνια και οι διαφορές τους εντοπίζονται στον τρόπο εφαρμογής τους.

Καμιά κοινωνική ομάδα δεν εξαιρέθηκε από τα μνημόνια ούτε πρόκειται να εξαιρεθεί. Η χώρα μας ξεπουλιέται και η κοινωνία εξαθλιώνεται στο σύνολό της, με μοναδικό στόχο την εκμετάλλευσή της χωρίς αντιστάσεις.

Οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν προέρχονται από τα εύπορα στρώματα της κοινωνίας. Οι ίδιοι και οι οικογένειές τους βιώνουν τα αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Το ταξικό τους συμφέρον επιβάλλει την κοινή δράση με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα και την κοινωνία για την ανατροπή αυτών των μνημονιακών πολιτικών και την άρνησή στην χρησιμοποίησή τους ως κατασταλτικός μηχανισμός των λαϊκών εργατικών αγώνων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης