Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Η Κυνηγός των Εικόνων”! Βιβλίο για τους αρχαιοκάπηλους στην κατεχόμενη Κύπρο

Στα χρόνια της εφηβείας το 1974, η Τασούλα Χατζητοφή εκτοπίζεται, λόγω της τουρκικής εισβολής, από την αγαπημένη της Αμμόχωστο.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στη Χάγη, διακρίνεται ως επιτυχημένη επιχειρηματίας. Ωστόσο, αυτό που την πονά είναι η σύληση, μετά το 1974, της πολιτιστικής κληρονομιάς στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Αρχίζει έναν τιτάνιο αγώνα για τον επαναπατρισμό κειμηλίων. Η Τ. Χατζητοφή καταφέρνει με τη βοήθεια της γερμανικής αστυνομίας, της Εκκλησίας και της Νομικής Υπηρεσίας της Κύπρου να παγιδεύσει στο Μόναχο τον Τούρκο αρχαιοκάπηλο, Αϊντίν Ντικμέν.

 Το ημερολόγιο, που κράτησε από τον πολύχρονο αγώνα της κυκλοφορεί σε βιβλίο με τίτλο «Icon Hunter» (Η Κυνηγός των Εικόνων) από τον εκδοτικό οίκο Pegasus στις ΗΠΑ και προπωλείται από τον ιστότοπο της Amazon.com.

 Το βιβλίο θεωρείται από τον ίδιο τον εκδοτικό οίκο «μοναδικό στο είδος του, γιατί για πρώτη φορά γράφεται από μια συγγραφέα, η οποία είναι την ίδια στιγμή και πρόσφυγας και μετανάστης. Οπότε το βιβλίο δεν αποτελεί απλώς καταγραφή μιας ακόμα πολιτιστικής καταστροφής. Πρόκειται για τη βιωματική εμπειρία μιας ¨Icon Hunter¨ σε αναζήτησης της ταυτότητας της». «Μιας γυναίκας», σημειώνει ο εκδοτικός οίκος, «που έχασε τα πάντα και αγωνίζεται με θρησκευτική ευλάβεια να εντοπίσει και να επανατοποθετήσει τις εικόνες πίσω στο εικονοστάσι της ζωής της. Να επαναφέρει πίσω την κάθε ψηφίδα που χάθηκε από το ψηφιδωτό του είναι της».

Η αγγλική έκδοση του βιβλίου ήδη βρίσκεται στον ιστότοπο της Amazon και προπωλείται για το 2017 με χιλιάδες μέχρι στιγμής παραγγελίες από κάθε γωνιά του κόσμου. Το βιβλίο θα μεταφραστεί στα ελληνικά, στα τουρκικά και σε άλλες γλώσσες.

Το περιεχόμενο του βιβλίου έχει ως αφορμή την Κύπρο και τη σύληση της πολιτιστικής της κληρονομίας. Ο αγώνας της Τασούλας Χατζητοφή δόθηκε για τον επαναπατρισμό των ψηφιδωτών της Κανακαριάς, αλλά και άλλων συληθέντων θησαυρών της Κύπρου και συνεχίζεται μέχρι και την επιστροφή του τελευταίου. Στην πορεία το παράδειγμα της Κύπρου μετουσιώθηκε σε παγκόσμιο αγώνα για τη σύληση της κληρονομιάς όλων των λαών, που ο πόλεμος σαρώνει τις χώρες τους. Στην πορεία η κ. Τασούλα Χατζητοφή ίδρυσε το «Walk of Truth» και σε συνεργασία με την Ιντερπόλ συμμετέχει στους «Cultural Crime Watchers» με στόχο τον εντοπισμό όλων των κλοπιμαίων θησαυρών και τον επαναπατρισμό τους. Η Τασούλα Χατζητοφή θεωρεί ότι το βιβλίο της, «The Icon Hunter» (Η Κυνηγός των Εικόνων) αποτελεί «ένα δώρο στα 65 εκατ. πρόσφυγες σε ολόκληρο τον κόσμο, ένα δώρο σε κάθε μετανάστη που παλεύει να ενσωματωθεί στη νέα χώρα εγκατάστασης του, σε κάθε άνθρωπο και γυναίκα που παλεύει από κάθε πόστο που κατέχει για την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

 Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για τον αγώνα που καταβάλλει παγκοσμίως το «Walk Of Truth».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης