Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
27/10/2015 | 18:46 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Η κυβέρνηση υπερασπίζεται όσα της επέβαλλαν οι “εταίροι” για τους πρόσφυγες!

Η κυβέρνηση υπερασπίζεται όσα της επέβαλλαν οι

Το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να υπερασπιστεί όσα αποδέχτηκε να κάνει για το προσφυγικό. Ή μάλλον όσα της επιβλήθηκαν από τους Ευρωπαίους  και κυρίως από την Γερμανία της Μέρκελ. 50.000 πρόσφυγες ,ίσως και περισσότεροι θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Για τους 20.000 απ΄ αυτούς προβλέπεται επιδότηση ενοικίου ,την ίδια στιγμή που το θέμα των εξώσεων για του ς πολίτες ,ακόμη και στην πρώτη κατοικία έχει ανάψει φωτιές.

Τι και πως υπερασπίζεται η κυβέρνηση όσα επιβλήθηκαν ως “λύση”; Ιδού τα επιχειρήματα:

Η δημιουργία  χώρων προσωρινής υποδοχής και ταυτοποίησης, σε Αττική και Βόρειο Ελλάδα, απορρέει από την συνεργασία της Ελλάδας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Η δημιουργία των κέντρων αυτών, που θα χρηματοδοτηθεί με κοινοτικούς πόρους, είναι επιβεβλημένη:
Πρώτον για να διεξάγεται ομαλά η διαδικασία της ταυτοποίησης και μετεγκατάστασης των Προσφύγων στις χώρες υποδοχής.
Δεύτερον για ανθρωπιστικούς λόγους, εν όψει και του επερχόμενου χειμώνα.

Με τη διαδικασία μετεγκατάστασης συνδέεται και το πρόγραμμα φιλοξενίας άλλων 20.000 προσφύγων με επιδότηση ενοικίου. Αυτό το πρόγραμμα, πέραν του ότι διασφαλίζει ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης – ειδικά σε οικογένειες προσφύγων με μικρά παιδιά, είναι βοηθητικό και για τους ιδιοκτήτες κενών διαμερισμάτων, καθώς και για την οικονομία συνολικά. Υπογραμμίζεται ότι το πρόγραμμα αυτό, πέραν του ότι προβλέπει διαφορετικό τύπο φιλοξενίας, σχετίζεται άμεσα με τις διαδικασίες ταυτοποίησης και μετεγκατάστασης, όπως και τα hot spots.

Η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει ότι κάθε σχεδιασμός για την διαχείριση του ζητήματος μπορεί να είναι αποτελεσματικός μόνο στον βαθμό που εμπλέκει αποτελεσματικά την Τουρκία ως πύλη εισόδου των προσφυγικών ροών στην ΕΕ. Για τον σκοπό αυτό, πρέπει να δημιουργηθεί μηχανισμός ταυτοποίησης και μετεγκατάστασης προσφύγων από την γειτονική χώρα, καθώς και να ενισχυθεί η φύλαξη των συνόρων της Τουρκίας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για το ζήτημα αυτό, η Δήλωση της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής προβλέπει την οριστικοποίηση και άμεση εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης ΕΕ- Τουρκίας για την διαχείριση του Προσφυγικού, καθώς και την πλήρη ενεργοποίηση της Συμφωνίας Επανεισδοχής ανάμεσα στα δύο μέρη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης