Υποστηριξε το militaire
Απόστρατοι
29/03/2017 | 09:25 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Η ΚΕΘΑ για την αγωγή της ΕΑΑΝ κατά Παπαναστάση

Η ΚΕΘΑ για την αγωγή της ΕΑΑΝ κατά Παπαναστάση

Στήριξη στον αντισυνταγματάρχη ε.α. Νίκο Παπαναστάση απέναντι στην αγωγή σε βάρος του από τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ)

  1. Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) ανεπιφύλαχτα δηλώνει την

στήριξη της στο συνάδελφο, συναγωνιστή και μέλος της, αντισυνταγματάρχη ε.α. Νίκο Παπαναστάση, απέναντι στην αγωγή σε βάρος του από τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ). Όσα περιέλαβε στο επίδικο σχόλιό του για την διοίκηση της ΕΑΑΝ στις 15/10/2016 είναι αληθινά, γνωστά στους απόστρατους και συζητιόνται μεταξύ τους. Επιγραμματικά:

α. Στο κείμενο – σχόλιο Παπαναστάση καταγράφεται ότι οι Ενώσεις χρηματοδοτούνται από όλους τους απόστρατους, χωρίς μάλιστα την συγκατάθεσή τους και ότι τα ΔΣ τους «διορίζονται» από τον υπουργό. Αναρωτιέται κανείς, είναι αναληθές μήπως τα περί χρηματοδότησης; Όχι! Αναρωτιέται κανείς, αν ο υπουργός δεν επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών, συγκροτείται επίσημα σε σώμα το ΔΣ;  Όχι!

β. Ο απόστρατος συνάδελφος δεν αγνόησε τον αιρετό χαρακτήρα των μελών του ΔΣ, αντίθετα το ανέφερε καθαρά σημειώνοντας «ναι μεν εκλέγεται αλλά αναλαμβάνει καθήκοντα μετά από  ….. διορισμό». Επομένως ο εναγόμενος δεν αποκρύπτει τίποτα, λέει τα πράγματα όπως είναι στην πράξη. Γιατί γίνεται αγωγή γι’ αυτό το λόγο;

γ. Στο σχόλιό του ο εναγόμενος αμέσως μετά την αναφορά του ότι η «διοίκηση …. συντάσσεται με θέσεις που συναντά κάποιος στα ρυπαρά κείμενα ….. της Χρυσής αυγής», παραθέτει – υπενθυμίζει το χαρακτηριστικότερο σχετικό παράδειγμα, που είναι η δήλωση του προέδρου που αθώωνε τους ψηφοφόρους της ΧΑ που την ψήφισαν καθώς τότε δήθεν δεν ήξεραν το ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της. Κανείς όμως δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το να ψηφίζεις ΧΑ είναι το ίδιο σαν να ψηφίζεις οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Ο ναζιστικός της χαρακτήρας δεν αποκρύπτετο πριν την δολοφονία Φύσσα (18/9/2013), ενώ είχαν προηγηθεί και άλλες εγκληματικές ενέργειες από μέλη της. Η ιδιότητα του προέδρου μιας ένωσης αποστράτων στρατιωτικών θα επέβαλλε μια εντελώς αντίθετη τοποθέτηση που τουλάχιστον θα αποθάρρυνε στρατιωτικούς σε σχέση με την ΧΑ. Αντίθετα όταν στη συνέχεια της αρχικής του τοποθέτησης ο πρόεδρος ρωτήθηκε αν ο ίδιος έχει πειστεί ή όχι ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση απέφυγε να πάρει θέση, μόλις ενθυμούμενος το ρόλο του ως «θεσμικού»! Ρόλο που ακριβώς πριν είχε … ξεχάσει!

δ. Το γεγονός ότι το οποιοδήποτε κόμμα κατεβαίνει στις εκλογές νόμιμα, δεν σημαίνει ότι δεν αποτελεί και αντικείμενο κριτικής και ότι δεν χαρακτηρίζει τους ψηφοφόρους η όποια επιλογή τους. Όλα αυτά βαραίνουν ακόμα περισσότερο όταν αφορούν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης το ατόπημα του προέδρου που εκπροσωπεί αποστράτους αξιωματικούς Ναυτικού είναι ακόμα σοβαρότερο, γιατί η συγκεκριμένη δήλωσή του γίνεται λίγους μόλις μήνες (Δεκέμβριος 2013) μετά την δολοφονία Φύσσα.

ε. Τελικά, πως δικαιολογείται ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ να κάνει δήλωση στην κάμερα αθωώνοντας τους ψηφοφόρους της ΧΑ και όταν κάποιος υπενθυμίζει τα λόγια του τότε να βλάπτεται; Δεν τίθεται θέμα παραποίησης της δήλωσης από τον συνάδελφο, αλλά μοιραία συσχετίστηκε με τον κόμμα που αφορούσε. Έτσι λοιπόν η έκφραση ανοχής και «άφεσης αμαρτιών» προς τους ψηφοφόρους της ΧΑ από τον πρόεδρο ενός ΝΠΔΔ του υπουργείου άμυνας είναι καθόλα απαράδεκτη και έτσι ο εναγόμενος δικαιολογημένα έθεσε το θέμα!

στ. Συναφώς προς την αποστροφή του σχολίου του εναγόμενου ότι η διοίκηση της ΕΑΑΝ «συντάσσεται με θέσεις που συναντά κάποιος στα ρυπαρά κείμενα …» της ΧΑ, ας ληφθεί υπόψη και το άρθρο στο περιοδικό της ένωσης που αποτέλεσε και την αφορμή για το σχόλιο. Το άρθρο εξέφραζε θέσεις υπέρ των συνεργατών των ναζί κατακτητών κατά την κατοχή και θεωρούσε ενόχους για τα ολοκαυτώματα και τις εκτελέσεις πατριωτών τους αντάρτες που «φόνευαν» Γερμανούς.

  1. Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι ο Παπαναστάσης τίποτα ψευδές δεν

ανέφερε στο σχόλιό του. Η πρόθεσή του δεν ήταν να προσβάλει τους ενάγοντες, αλλά να συμβάλλει ώστε οι συνάδελφοί του απόστρατοι αξιωματικοί να αποστραφούν το ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ και τις ιδέες του από όπου ηθελημένα ή αθέλητα και αν προβάλλονται. Έτσι θεωρούμε απαράδεκτη την απαίτηση καταβολής 10 χιλιάδων ανά ενάγοντα που συνολικά ανεβάζει το τίμημα στις 110 χιλιάδες, το οποίο είναι εξοντωτικό για τον καθένα μας στις σημερινές συνθήκες. Αποσκοπείται η βαθιά οικονομική τρώση του εναγόμενου συναδέλφου, για λόγους καθαρά πολιτικούς!

  1. Στα μέλη και τον πρόεδρο του ΔΣ της ΕΑΑΝ θα συνιστούσαμε να μη προκαλούν

το δημόσιο αίσθημα μεταξύ των συναδέλφων αποστράτων με τις θέσεις τους είτε με προφορικό είτε με γραπτό λόγο και να παίρνουν καθαρά αποστάσεις από χρυσαυγίτικες θέσεις και πράξεις, σε αντίθεση με ότι έπραξαν μέχρι σήμερα.

Καλούμε τους συναδέλφους

  • Να εκφράσουν τη στήριξή τους στο συνάδελφο Νίκο Παπαναστάση καταδικάζοντας την απαράδεκτη αγωγή της ΕΑΑΝ σε βάρος του.
  • Να απομονώσουν τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή και τις ιδέες της απ’ όπου και αν προέρχονται, με όποιο κάλυμμα και αν παρουσιάζονται! Καμία ανοχή!
  • Να γυρίσουν την πλάτη στις Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών του ΥΕΘΑ και να συσπειρωθούν σε ανεξάρτητους από την κρατική εποπτεία φορείς, που έχουν αποδείξει την αγωνιστικότητά τους.

27/3/2017

Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης