Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΑ
02/08/2016 | 06:43 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Η κατάρριψη τουρκικού F-102 στο Αιγαίο το 1974 και το F-5 έξω από το ΓΕΑ

Η κατάρριψη τουρκικού F-102 στο Αιγαίο το 1974 και το F-5 έξω από το ΓΕΑ

Τα δύο μαχητικά αεροσκάφη Mirage F-1 και F-5, τοποθετήθηκαν μπροστά από το ΓΕΑ, εδώ και αρκετές ημέρες. Τώρα για την σκοπιμότητα αυτής της αλλαγής “σκηνικού” μπροστά από το ΓΕΑ πολλά έχουν ειπωθεί κι άλλα τόσα μπορούν να γραφτούν. Δεν έχει πια νόημα. Τα αεροσκάφη είναι ήδη στη θέση τους.

Το Mirage F-1 φέρει ορθώς το όνομα του ήρωα της ΠΑ Νίκου Σιαλμά. Το F-5 μαθαίνουμε ότι θέλουν να το ονομάσουν Κώστα Ηλιάκη στην μνήμη του ήρωα πιλότου. Ο Ηλιάκης πετούσε με F-16 και νομίζουμε ότι είναι λίγο παράδοξο να δοθεί τ’ όνομά του σ΄ ένα αεροσκάφος με το οποίο δεν είχε σχέση. Θα επαναλάβουμε κι ας παρεξηγηθούμε από κάποιους, ότι κατά τη γνώμη μας όλα αυτά είναι επικοινωνιακά τερτίπια. Η καλύτερη τιμή και αναγνώριση των θυσίων ανθρώπων των ΕΔ, θα ήταν όλα να δούλευαν στην εντέλεια γι΄ αυτούς που μένουν πίσω και μάχονται. Στην προκειμένη περίπτωση για την ΠΑ να είχαμε παντού τις διαθεσιμότητες που επιβάλλονται να έχουμε ως η πιο μάχιμη ΠΑ του ΝΑΤΟ.

Αν τέλος πάντων πρέπει να λυθεί κι αυτό το θέμα της ονομασίας του F-5 να προτείνουμε στην ηγεσία του ΓΕΑ το όνομα του υποσμηναγού Δινόπουλου, ο οποίος με ένα F-5 κατέρριψε στα γεγονότα του 1974 ένα τουρκικό F-102 και οδήγησε ένα δεύτερο στην αναγκαστική προσγείωση.

Θα πείτε τα λύσαμε όλα τα θέματα και μας έχει μείνει αυτό στην ΠΑ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης