Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η κατάπαυση πυρός στη Συρία δεν σταματά τους βομβαρδισμούς κατά του ISIS

Η κατάπαυση πυρός στη Συρία δεν σταματά τους βομβαρδισμούς κατά του ISIS

Οι επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος δρα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος θα συνεχιστούν και δεν θα επηρεαστούν από τη συμφωνία των μεγάλων δυνάμεων για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία, δήλωσε  εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

«Οι επιχειρήσεις μας εκεί θα συνεχιστούν (…) δεν υπάρχουν» δραστηριότητες του συνασπισμού «οι οποίες θα μεταβληθούν λόγω αυτής συμφωνίας», δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου ο πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις.

Ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εξαπολύει αεροπορικά πλήγματα εναντίον του ΙΚ και του λεγόμενου Μετώπου Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, ο βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία) που δεν θα επηρεαστούν από την εκεχειρία, επέμεινε ο εκπρόσωπος.

Ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο να διευρυνθεί η στρατιωτική συνεργασία των Αμερικανών και των Ρώσων στη Συρία, όπως ζητεί η Μόσχα.

«Δεν θα συνεργαστούμε στρατιωτικά με τη Ρωσία», «δεν υπάρχει καμιά αλλαγή» ως προς αυτό, είπε ο πλοίαρχος Ντέιβις.

Ο ίδιος επέμεινε ότι το «μόνο» που θα συνεχιστεί είναι ο συντονισμός για την αποφυγή συγκρούσεων ανάμεσα σε αεροσκάφη του συνασπισμού και της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι έχουν θέσει σε λειτουργία τους τελευταίους μήνες έναν μηχανισμό αμοιβαίας ανταλλαγής πληροφοριών για τις πτήσεις τους, ώστε να αποφεύγονται ατυχήματα στον εναέριο χώρο της Συρίας.

«Δεν υπάρχει» κανένα σχέδιο επέκτασης των ανταλλαγών πληροφοριών ή διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας, επέμεινε ο Τζεφ Ντέιβις. Δεν προβλέπεται επίσης να υπάρξει συντονισμός σε ό,τι αφορά τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις.

«Δεν υπήρξε συζήτηση περί εμπλοκής» αμερικανών στρατιωτικών «στο ανθρωπιστικό σκέλος» της συμφωνίας, επέμεινε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης