Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πολιτική
25/02/2016 | 06:50 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Η Ευρώπη υποψήφιο πτώμα”! Η υποκρισία και η ανοησία για το προσφυγικό!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Αλεξάκος* 

Η κατάρα της μέσης λύσης

Η Γερμανία, διαχειριζόμενη την Ευρωπαϊκή ταυτότητα απέναντι στην εικόνα του νεκρού Αϊλάν, είπε πως θα δεχτεί 800.000 πρόσφυγες. Προκειμένου να μην εξάψει τη δράση της ακροδεξιάς, οι 800.000 θα έπρεπε να περάσουν από το Αιγαίο, να βραχούν, να επιβιώσουν, να περπατήσουν χιλιόμετρα, να αρρωστήσουν, να φάνε ξύλο στα σύνορα της FYROM, να ξεπαραδιαστούν από χιλιάδες επιτηδείων.

Αν αντί αυτών, έλεγε πως οι 800.000 θα ερχόντουσαν από υπάρχοντες καταυλισμούς προσφύγων στην Ιορδανία, το Λίβανο και την Τουρκία, δημιουργώντας παράλληλα κενές θέσεις για όσους εγκατέλειψαν πρόσφατα εμπόλεμες ζώνες, αν δεσμευόταν να τους φέρει με 50€ κόστος, με αεροπορικό charter, αντί με 5000€, θα είχαμε όλο αυτό τον κόσμο να παλεύει με τα κύματα; Θα είχαμε την Ειδομένη; Θα είχαμε τον Πειραιά με τους 1600 εγκλωβισμένους; 

Όχι, δε θα τους είχαμε. Γιατί θα ήταν δεδομένη η πορεία, το safe-passage και ο τρόπος εισόδου στην Ευρώπη. Δε θα υπήρχαν διακινητές, δε θα υπήρχαν τουρκικές βιοτεχνίες να ράβουν ψεύτικα σωσίβια που πνίγουν αντί να σώζουν γεμίζοντας νερό και βυθίζοντας όποιον τα φοράει, δε θα υπήρχαν “υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης” με 5€ τη φόρτιση του κινητού, δεν…

Το έκανε ο νέος Καναδός Πρωθυπουργός: δήλωσε εξαρχής πόσους θα απορροφούσε, έστειλε αεροπλάνα και τους πήρε. Όποιος ήθελε να φτάσει στον Καναδά ήξερε το πώς, όπως ήξερε και αν γίνεται. 

Η μέση οδός της συντηρητικής (και ανόητης) Ευρώπης, της Γερμανικής Ευρώπης, που πρώτα προσκάλεσε και μετά άφησε τον καθένα ή να κλείσει τα σύνορα του, ή να δείρει πρόσφυγες, ήταν καταστροφική, μεγεθύνοντας ένα πρόβλημα σε έξαρση, αντί να το απαλύνει. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η αποστολή εκπροσώπων, Επιτρόπων και Ευρωβουλευτών για να πιστοποιήσουν το δράμα είναι αλάτι στην πληγή, εντείνοντας τις ενδείξεις πως η Ευρώπη υποκρίνεται. Πως είναι ανίκανη να δώσει λύσεις, ή να διαχειριστεί εξωγενείς ή εσωτερικές κρίσεις. Πως έχει χάσει τα δόντια της, και μαζί τον λόγο ύπαρξης της ως Ένωση.

Δεν υπάρχει λύση που κρύβεται. Αν έχεις αποφασίσει πως θα πάρεις 800.000 πρόσφυγες, κάν’το όπως πρέπει. Αλλιώς, τράβα να εξηγήσεις στον Αφγανό που έδωσε τα τελευταία του λεφτά για να φτάσει στα σύνορα σου, πως πρέπει να γυρίσει πίσω άφραγκος, άπραγος και ανανεωμένος στόχος των Ταλιμπάν ως προδότης του Ισλαμικού Κράτους που εγκατέλειψε. 

Αυτή η Ευρώπη δεν είναι Ευρώπη. Είναι ένα υποψήφιο πτώμα.

*Ο Κωνσταντίνος Αλεξάκος είναι Αρχιτέκτονας, blogger.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης