Υποστηριξε το militaire

Η Ευρώπη έγινε Αυστραλία στο προσφυγικό! Εκεί όπου τους βάζουν σε “αβύθιστες λέμβους”

Militaire News

Η Αυστραλία  αντιμετώπιζε χρόνια πολλά πρόβλημα με παράνομους μετανάστες. Η γραμμή που ακολουθούσε και ακολουθεί είναι σκληρή και αποτυπώνεται στο βίντεο.

Τώρα πάνε ένα βήμα παραπέρα. Εξίσου σκληρό. Βάζουν όσους μετανάστες εντοπίζουν σε σκάφη μέσα σε “αβύθιστες” όπως λένε λέμβους και τους οδηγούν πίσω στον τόπο απ΄ όπου ξεκίνησαν. Η “αβύθιστη” λέμβος στην φωτογραφία.

Screen Shot 2016-03-06 at 11.09.22

Το ανώτατο δικαστήριο της Αυστραλίας πρόσφατα ενέκρινε   την απέλαση δεκάδων βρεφών  που γεννήθηκαν στην Αυστραλία σε γονείς που κρατούνται μετά από αιτήσεις άσυλου!

Το δικαστήριο απέρριψε  αίτηση  γυναίκας με διαβατήριο από το Μπαγκλαντές, η οποία προσέβαλε το δικαίωμα της Αυστραλίας να απελάσει κρατούμενους αιτούντες ασύλου στο Ναούρου, ένα μικροσκοπικό νησιωτικό έθνος του Νότιου Ειρηνικού. Η γυναίκα,  θα απελαθεί  νησί.

Τα Ηνωμένα Έθνη καθώς και οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν ασκήσει δριμεία κριτική για το κέντρο, όπου κρατούνται περίπου 500 άτομα σε σκληρές συνθήκες, ενώ αναφέρονται και συστηματικές βιαιοπραγίες εναντίον παιδιών.

Η γυναίκα από το Μπαγκλαντές βρισκόταν σε πλοιάριο που ακινητοποιήθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας τον Οκτώβριο του 2013. Εκείνη κρατήθηκε στη Νήσο των Χριστουγέννων, ένα  νησί της Αυστραλίας στον Ινδικό Ωκεανό, και αργότερα μεταφέρθηκε στο Ναούρου. Μεταφέρθηκε στην Αυστραλία για ιατρικούς λόγους το 2014, όπου γέννησε ένα κοριτσάκι και όπου παρέμεινε.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης