Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΚΥΠΡΟΣ
31/12/2017 | 06:35 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Η Ελλάδα με νόμο του 2011 απαγορεύει στον εαυτό της τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ!!!

Η Ελλάδα με νόμο του 2011 απαγορεύει στον εαυτό της τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ!!!

Την ώρα που η γεώτρηση στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ ξεκινά, το σχόλιο του Δρ Ηλία Κονοφάγου έχει ιδιαίτερη σημασία να διαβαστεί. Σύμφωνα με όσα γράφει η Ελλάδα με δικό της νόμο …απαγόρευσε στον εαυτό της να έχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ!!!

Γράφει:

“Τη στιγμή που η Τουρκία ληστρικά και παράνομα αναμένεται να τοποθετήσει γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ, η Ελλάδα με δικό της νόμο (4001/2011) απαγόρευσε στον εαυτό της να μπορεί νομίμως να συμμετέχει σε έρευνες κοιτασμάτων στην κυπριακη ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τον “νόμο Γιάννη Μανιάτη”, “η ελληνική εταιρεία υδρογονανθράκων” (ΕΔΕΥ α.ε.) δεν μπορεί να συμμετέχει ή να τοποθετεί νομίμως γεωτρύπανο -για λογαριασμό του δημοσίου- στην κυπριακη ΑΟΖ.

Ο νόμος 4001/11 ανέτρεψε το καθεστώς του προηγούμενου νόμου 2289/95 ο οποίος επέτρεπε νομίμως τη συμμετοχή της ελληνικής εταιρείας υδρογονανθράκων σε έρευνες εντός και εκτός Ελλάδος.

Εαν ο νόμος Μανιάτη δεν είχε τροποποιήσει τον προηγούμενο νόμο 2289/95, σήμερα η ΕΔΕΥ α.ε. θα μπορούσε -όπως συνέβαινε πάντα- να είχε φροντίσει νομίμως & έγκαιρα -μέσω σχετικής αίτησης- να είχε αποκτήσει ερευνητικά δικαιώματα (οδηγία 94/22 της Ευρωπαικής Ένωσης) π.χ. στα ελεύθερα οικόπεδα 4 & 5 της κυπριακής ΑΟΖ, τα οποία ήδη μερικώς διεκδικεί ήδη η Τουρκία- και σε συνεργασία με άλλες εταιρείες να είχε τοποθετήσει εκεί νοικιασμένο γεωτρύπανο στα οικόπεδα αυτά κατοχυρώνοντας δικαιώματα.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται….

Η Ελλάδα παίρνει και πάλι -εκ του μακρόθεν- γεωπολιτικά μαθήματα παράνομης συμπεριφοράς

Δρ. Ηλίας ΚΟΝΟΦΑΓΟΣ”

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης