Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
14/11/2016 | 06:22 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Η Ελλάδα έχει κόψει το 50% αμυντικών της δαπανών!Όχι άλλη μείωση μισθών” λέει ο Βίτσας

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας με κατηγορηματικό τρόπο διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρχουν περαιτέρω μειώσεις στις αποδοχές των στρατιωτικών.Η διαβεβαίωση έρχεται την ώρα που είναι γνωστό ότι οι δανειστές ζητούν περικοπές 88 εκατομμυρίων ευρώ από τις αμυντικές δαπάνες.
Για το θέμα έγινε και σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.Ίσως από τα όσα συζητήθηκαν εκεί να αντλεί την βεβαιότητα ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας.Ελπίζουμε ότι θα δικαιωθεί.

Τι δήλωσε σε συνέντευξή του στην Βραδυνή της Κυριακής:

«Είμαστε σαφείς: όσοι υπηρετούν σήμερα στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να υποστούν άλλες μειώσεις. Αντίθετα, οι προσπάθειες που κάνουμε αποσκοπούν στη βελτίωση των μη μισθολογικών απολαβών των στελεχών, με οικονομικό όμως όφελος γι’ αυτούς, που αφορούν προγράμματα στέγασης, εξορθολογισμό των μεταθέσεων και εμπέδωση της αξιοκρατίας. Σχετικά με τη συνολική εικόνα των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας, θα ήθελα να επισημάνω πως τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 50%, δηλαδή από 6 δισ. ευρώ που ήταν ετησίως προ κρίσης, έχουν φθάσει στα 3 δισ. ευρώ.

Πάντως, οι αμυντικές δαπάνες δεν συνδέονται ευθέως με την κατάσταση που επικρατεί στο ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της. Αυτήν τη σταθερότητα ενισχύουμε και διευρύνουμε.

Αυτό συνδέεται τόσο με την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων όσο και με την πολιτική συνεργασίας που προωθούμε στην περιοχή. Δείτε τα τρίγωνα Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ, Ελλάδα – Κύπρος – Αίγυπτος, Ελλάδα – Κύπρος – Ιορδανία. Οι εξοπλισμοί είναι ένα ζήτημα, όμως η διπλωματία υπερέχει. Οι συναντήσεις της Αθήνας και της Ρόδου μάς δίνουν πλεονέκτημα. Συγχρόνως, πλεονέκτημα μας δίνει και η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, πλεονέκτημα αποτρεπτικό και οικονομικό».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης