Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
04/07/2017 | 11:41
Militaire News

Η “ελικοπτεριάδα” η απάντηση Καμμένου και ποιες είναι οι πραγματικές προσβολές για τις ΕΔ

Η

Στη χθεσινή συζήτηση της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επανέφερε το θέμα της πτήσης ελικοπτέρου του Στρατού, με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο, στη θέση του συγκυβερνήτη. Μεταξύ άλλων ο κ.Μητσοτάκης έκανε λόγο για προσβολή των στελεχών των ΕΔ.

Ο ΥΕΘΑ απάντησε καταθέτοντας το εγχειρίδιο των χειριστών ΧΙΟΥΙ στο οποίο προβλέπεται ότι το ελικόπτερο μπορεί να πετά μόνο μ΄ έναν χειριστή και συνεπώς το να κάθεται στη θέση του συγκυβερνήτη δεν σημαίνει τίποτα.

Για να μην είμαστε υποκριτές…

Όλοι οι ΥΕΘΑ  –κι όχι μόνο– έχουν μπει σε πιλοτήριο, έχουν καθήσει σε θέση συγκυβερνήτη και κάποιοι δέχτηκαν την “προσφορά” των χειριστών να “το πάρουν” για λίγο στα χέρια τους, υπό την επίβλεψη εννοείται των χειριστών… Υπήρξαν και κάποιοι που δεν χρειάζονταν ούτε αυτό, όπως ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος που ήταν χειριστής μαχητικών και πέταγε και ελικόπτερα μετά από την αποστρατεία του.

Ο σημερινός ΥΕΘΑ έχει 1800 ώρες πτήσης στα ελικόπτερα .Συνεπώς θεωρούμε μάλλον απίθανο να μην έχει πιάσει για λίγο το χειριστήριο του ΧΙΟΥΙ σε κάποια από τις πολλές πτήσεις του, με τον έλεγχο του κυβερνήτη να είναι δεδομένος υποθέτουμε.

Αυτό που δεν είναι κατανοητό είναι η εμμονή και  η ένταση της συζήτησης.

Όπως δεν είναι κατανοητή και η θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί προσβολής των στελεχών…

Προσβολή είναι ΥΕΘΑ να βάζει αξιωματικούς του γραφείου του , να τον παίρνουν τηλέφωνο ενώ είναι σε κάποια βραδυνή εκδήλωση και να κρατάνε το τηλέφωνο κοντά στην τηλεόραση , για να ακούει το δελτίο ειδήσεων από το hands free… Έχει συμβεί πριν χρόνια με υπουργό…Γράφτηκε αλλά κανενός τ΄ αυτί δεν ίδρωσε ,εκτός από του υπουργού που άκουσε όλο το δελτίο ειδήσεων από τ΄ ακουστικά χάρη στον αξιωματικό που κρατούσε το ακουστικό δίπλα στην τηλεόραση!

ΥΓ. Αν η ΝΔ ήθελε να κάνει κριτική στον Καμμένο για τις πτήσεις με ελικόπτερο ΧΙΟΥΙ θα μπορούσε να επισημάνει ότι είναι λάθος σ΄ ένα ελικόπτερο να επιβιβάζονται μαζί ο πρωθυπουργός, ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο ΥΕΘΑ. Έχει συμβεί μια φορά και ήταν λάθος.

Αλλά οι  “εξωτερικοί σύμβουλοι” του Τομέα Άμυνας της ΝΔ  εξακολουθούν να  “τροφοδοτούν” όσους συμμετέχουν σ΄ αυτόν  με λάθος “πυρομαχικά” .

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης