Υποστηριξε το militaire
Breaking News Αμυντική Βιομηχανία
08/05/2016 | 07:00 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Η ΕΑΒ στη κόψη του ξυραφιού με τους δανειστές να καραδοκούν και τη δικαιοσύνη να ψάχνει

Η ΕΑΒ στη κόψη του ξυραφιού με τους δανειστές να καραδοκούν και τη δικαιοσύνη να ψάχνει

Στην κόψη του ξυριαφού η ΕΑΒ ,η επιβίωση της οποίας πλέον απειλείται άμεσα,με τους δανειστές να καραδοκούν για να την εντάξουν στο ΤΑΙΠΕΔ και να την ξεπουλήσουν και τη Δικαιοσύνη να ερευνά σε βάθος υποθέσεις που ενδέχεται να την έχουν ζημιώσει.  Και τέλος την νέα διοίκηση να παρακολουθεί αποσβολωμένη και να μην τολμά να προχωρήσει σε λύσεις που υπάρχουν και μπορούν να δοθούν για να βγει η ΕΑΒ από το αδιέξοδο.

Τη Δευτέρα το πρωί έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας στην οποία θα συμμετάσχουν οι ηγεσίες των δύο υπουργείων . Σ΄ αυτή τη σύσκεψη ενδέχεται να παιχτούν πολλά για τη τύχη της ΕΑΒ. Ελπίζουμε ότι θα ακουστούν όλα όσα αφορούν στην εταιρεία και στις υποθέσεις που την απειλούν με “θάνατο”.

Να τα πάρουμε με τη σειρά:

  • Το κουαρτέτο των δανειστών πρώτα απ΄ όλα. Έδειξε τις προθέσεις του αρνούμενο να δεχτεί να περάσει η ΕΑΒ στη δΙκαιοδόσία του  ΥΠΕΘΑ και του ΑΝΥΕΘΑ  Δημήτρη Βίτσα! Αυτή η απαίτηση ερμηνεύεται ως πρόθεση των σανειστών αλλά και του υπουργείου Οικονομικών να την βάλουν στο νέο ταμείο των 50 δις που συμφώνησε η κυβέρνηση όταν υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο! Και να την ξεπουλήσουν. Αν αυτό συμβεί θα πρόκειται για έγκλημα άνευ προηγουμένου. Το ΥΠΕΘΑ και ειδικότερα ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας είναι αντίθετος σ΄ αυτή τη λύση . Αλλά δεν είναι όλοι με τη πλευρά του,στην κυβέρνηση . Κάποιοι επιδιώκουν να ξεπουληθεί η ΕΑΒ!
  • Η Δικαιοσύνη ερευνά συμφωνίες της ΕΑΒ “εξωτερικούς συνεργάτες” . Τα στοιχεία εσωτερικής έρευνας που είχε διατάξει ο προηγούμενος πρόεδρος της ΕΑΒ πτέραρχος ε.α Π.Μανούσος είχαν προωθηθεί στη κυρία Ράϊκου. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη με βάση τα στοιχεία της ίδιας της ΕΑΒ τα οποία έχουν αποκαλύψει σοβαρές παρατυπίες σε συμφωνίες και επλογές που έγιναν σ΄ ότι έχει να κάνει με την επιλογή συνεργατών. Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι έγιναν δεκτές εγγυητικές επιτολές με χρονική διάρκεια ενός έτους ενώ ο διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί για την επιλογή εξωτερικού συνεργάτη προέβλεπε ρητά εγγυητικές ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ! 
  • Σε άλλο σημείο της εσωτερικής έρευνας που έγινε στην ΕΑΒ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι παρόλο το ενδιαφέρον της εγχώριας βιομηχανίας (υπήρξαν 6 ενδιαφερόμενες εταιρείες) μόνο 2 κατέθεσαν τελικά προσφορές εκ των οποίων η μία μόνο ανοίγεται, κατά παράβαση του Άρθρου 21.η του ΠΔ 118/2007 βάσει του οποίου διενεργούνται οι διαγωνισμοί προμήθειας του Δημοσίου.  Η οικονομική προσφορά της υπερβαίνει το προϋπολογισμό για μία σύμβαση κατά 27% και κατά 35% για μια δεύτερη!  Παρ΄όλα ταύτα η Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού κατακύρωσε το διαγωνισμό  αφού μετά από διαπραγμάτευση επιτυγχάνει μείωση της προσφοράς κατά 1.6% !!!Το πως έγινε αυτό περιγράφεται επίσης λεπτομερώς στην έρευνα που έχει γίνει!
  • Δεν είναι τα μόνο στοιχεία της εσωτερικής έρευνας που προκαλούν ερωτήματα  . Υπάρχουν πολλά άλλα στα οποία και θα επανέλθουμε με βάση πάντα ότι έχει προκύψει από την εσωτερική έρευνα της ΕΑΒ .Όποιος έχει διαβάσει το πόερισμα του εσωτερικού ελέγχου της ΕΑΒ μένει έκπληκτος με τα όσα αναφέρει.
  • Τι κάνει η διοίκηση της ΕΑΒ; 

Τα όσα έχουν προκύψει από τις έρευνες που έχουν γίνει προκαλούν το εύλογο ερώτημα: Τι κάνει η διοίκηση της ΕΑΒ; Μέχρι στιγμής τηρεί μια αμυντική στάση η οποία όμως οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απώλεια των συμβολαίων που έχει η ΕΑΒ ,τα οποία την κρατούν ζωντανή!

Αντί να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να δώσει άμεσες λυσεις ΧΘΕΣ καθυστερεί δραματικά στην λήψη αποφάσεων παρά τις κατευθηντήριες οδηγίες που έχει λάβει από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ! Τα ερωτήματα που επεκτείνονται και σε προηγούμενες διοικήσεις της ΕΑΒ πολλά. Μερικά απ΄ αυτά:

-Πέρα από τη διενέργεια των εσωτερικών ελέγχων και διοικητικών εξετάσεων, τι άλλο πράξανε οι εκάστοτε διοικήσεις της ΕΑΒ για να διαχειριστούν τα σημαντικότερα και πιο κερδοφόρα για την εταιρεία προγράμματα, τη στιγμή που  η έλλειψη διαφάνειας και αξιοπιστίας σήμερα αποτελεί τον κύριο λόγο για τον οποίο μπορεί η ΕΑΒ να χάσει αυτά τα προγράμματα και τα έσοδά τους;

-Γιατί δεν έγιναν ενέργειες να εκπαιδευτεί προσωπικό της ΕΑΒ έτσι ώστε να εκτελούνται οι εργασίες των σημαντικότερων προγραμμάτων της από προσωπικό της ΕΑΒ;

-Γιατί η τωρινή διοίκηση  ακολουθεί ακριβώς τα ίδια λανθασμένα χνάρια που έχουν οδηγήσει σε αντιπαραθέσεις και αδιέξοδο;

Αυτά προς το παρόν γιατί τα στοιχεία που υπάρχουν είναι …ατελείωτα! Θα επανέλθουμε.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης