Υποστηριξε το militaire
Breaking News Απόστρατοι
24/08/2016 | 10:37 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Η ΕΑΑΝ για την απόφαση του ΣτΕ

Η ΕΑΑΝ για την απόφαση του ΣτΕ

 H EAAN σε ανακοίνωσή της για την απόφαση του ΣτΕ καλεί την κυβέρνηση να την εφαρμόσει άμεσα υπενθυμίζοντάς της τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΑΑΝ:

                                        

1.-Η Ε.Α.Α.Ν. μαζί με τις άλλες δύο Ενώσεις Ε.Α.Α.Σ. και Ε.Α.Α.Α. υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων Αποστράτων προσέφυγε κατά του ν4307/14 και των απορρεουσών ΚΥΑ , με τους οποίους οι συνταξιοδοτικές πράξεις δεν επανήλθαν στα επίπεδα της 31-07-2012 , όπως προέβλεπαν οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Στε 2192 έως 2196 του 2014.

2.-Η εκδίκαση της προσφυγής έγινε την 03-04-2015 στην οποίαν παρέστησαν οι Πρόεδροι των τριών Ενώσεων και οι νομικοί τους σύμβουλοι και η  Ολομέλεια του ΣτΕ με την 1128/2016 απόφασή της έκανε δεκτή την εν λόγω προσφυγή.

3.-Η εκ νέου δικαίωση των αποστράτων αποδεικνύει ότι οι αγώνες που δίνουμε όλοι μαζί ενωμένοι φέρνουν αποτέλεσμα.

4.-Καλούμε την Κυβέρνηση να επαναφέρει τις συνταξιοδοτικές πράξεις στο ύψος της 31-07-2012  , να επιστρέψει ως αχρεωστήτως παρακρατηθέντα τα αναδρομικά που προκύπτουν από τις αποφάσεις του ΣτΕ και να αποσύρει τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου ν4387/2016 ο οποίος αποσυνδέει τις συντάξεις από τους μισθούς των εν ενεργεία και επιβάλλει νέες μειώσεις στις συντάξεις  οι οποίες έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από το ΣτΕ.

5.-Η μη συμμόρφωση προς τα ανωτέρω θα σημάνει απόκλιση της Κυβέρνησης από διακηρυγμένη θέση της , ότι θα σεβασθεί τις αποφάσεις του ΣτΕ και θα μας υποχρεώσει να προβούμε σε νέες προσφυγές ενώπιον του ΣτΕ και Ευρωπαϊκών δικαστηρίων.   

6.-Η Ε.Α.Α.Ν. θα αναρτήσει την απόφαση 1128/2016 της Ολομελείας του ΣτΕ  στον ιστότοπό της και θα ενημερώσει τα 15.000 μέλη της μέσω αυτής και του περιοδικού της “ Θαλασσινοί Απόηχοι“ για την μη συμμόρφωση της Κυβέρνησης με τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους δικαστικούς μας αγώνες.

                                         Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Ν.

                                Αντιναύαρχος Σπυρίδων Περβαινάς Π.Ν.ε.α.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης