Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Διεθνή ΤΟΥΡΚΙΑ
16/10/2016 | 06:00 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Η Γερμανία στέλνει κι άλλους στρατιωτικούς στην Τουρκία!

Η Γερμανία στέλνει κι άλλους στρατιωτικούς στην Τουρκία!

Η γερμανική Βουλή εγκρίνει την αποστολή κι άλλων στρατιωτικών στην Τουρκία κάποιοι από τους οποίους θα εμπλακούν και με τις πτήσεις των ιπτάμενων ραντάρ AWACS .

AWACS έχουν μετασταθμεύσει ήδη σε  αεροπορική βάση στην επαρχία της Κεντρικής Ανατολίας Κόνια. Συμμετέχουν  σε αποστολές  αναγνώρισης  και  υποστήριξης  των αεροπορικών επιδρομών εναντίον στόχων  του ISIL.

Η απόφαση της Γερμανίας   έρχεται μία εβδομάδα μετά από την επίσκεψη   ομάδας Γερμανών βουλευτών α στο Ιντσιρλίκ ,στη νότια επαρχία των Αδάνων, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Η κρίση που  ξέσπασε μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας μετά την απόφαση της γερμανικής Bundestag αναγνωριστηκε  η Γενοκτονία των  Αρμενίων από την  Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915.

Η Τουρκία μπλοκάρει το αίτημα της Γερμανίας για μια επίσκεψη στο Ιντσιρλίκ, ενώ η Γερμανία απείλησε να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιντσιρλίκ.

Η κρίση ξεπεράστηκε αφού η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι οι αποφάσεις του  ομοσπονδιακού κοινοβουλίου δεν δεσμεύουν νομικά την κυβέρνηση. Στη συνέχεια, η Τουρκία έδωσε την άδεια για την επίσκεψη  στους Γερμανούς βουλευτές.

Η Γερμανία, παρέχει περίπου το ένα τρίτο των πληρωμάτων που χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία και συντήρηση αεροσκαφών  AWACS του ΝΑΤΟ.Η γερμανική νομοθεσία προβλέπει ότι οι αποστολές πρέπει να εγκρίνονται από το κοινοβούλιο. Δεν δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με  τον αριθμό των στρατιωτικών που θα σταλούν στην Τουρκία.

Η Γερμανία έχει ήδη περίπου 500 στρατιωτικούς  που εμπλέκονται στην καταπολέμηση της ISIL, συμπεριλαμβανομένων των  240 στο Ιντσιρλίκ που πετούν και υποστηρίζουν  έξι αεροσκάφη Tornado και ένα αεροπλάνο ανεφοδιασμού. Μια γερμανική φρεγάτα επιχειρεί  στην ανατολική Μεσόγειο μαζί  με το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle.

Ο συνολικός αριθμός των γερμανικών στρατευμάτων που συμμετέχουν στον αγώνα κατά της ISIL αναμένεται να φθάσει  στους  1200 και δεν θα αυξηθεί άλλο όπως λένε διάφορες πηγές.

Το ΝΑΤΟ ενέκρινε τη νέα αποστολή AWACS τον Ιούλιο και οι πτήσεις ξεκινούν αυτό το μήνα, αν και αρχικά χωρίς γερμανικά πληρώματα, δεδομένου ότι η γερμανική Βουλή δεν αναμένεται να εγκρίνει την εκτεταμένη γερμανική αποστολή άμεσα.

Τhe Bundestag μπορεί να εγκρίνει το σχέδιο νόμου, το Νοέμβριο,γράφει η  γερμανική ιστοσελίδα stern.de.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης