Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή
25/11/2016 | 09:12 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Η Γερμανία προτείνει νέα συμφωνία εξοπλισμών με τη Ρωσία

Η Γερμανία προτείνει νέα συμφωνία εξοπλισμών με τη Ρωσία

Δεκαπέντε ευρωπαϊκές χώρες πήραν το μέρος της Γερμανίας για να πιέσουν προς μια νέα συμφωνία ελέγχου εξοπλισμών με τη Μόσχα, δηλώνοντας ότι χρειάζεται περισσότερος διάλογος για να προληφθεί ένας ανταγωνισμός όπλων στην Ευρώπη μετά τις πράξεις της Ρωσίας στην Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία, είπε μια γερμανική εφημερίδα.

“Η ασφάλεια της Ευρώπης κινδυνεύει”, είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ στην εφημερίδα Die Welt σε μια συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα. “Όσο δύσκολες και να είναι οι σχέσεις με τη Ρωσία στο παρόν, χρειαζόμαστε περισσότερο διάλογο, όχι λιγότερο”.

Ο Σταϊνμάγερ, σοσιαλδημοκράτης που έχει προταθεί για πρόεδρος της Γερμανίας για του χρόνου, κάλεσε πρώτη φορά για μια νέα συμφωνία οπλισμών με τη Ρωσία τον Αύγουστο, για να αποφευχθεί η κλιμάκωση των εντάσεων στην Ευρώπη.

Άλλες δεκαπέντε χώρες, όλες μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη – έχουν προσχωρήσει στην πρωτοβουλία του Στάινμαγιερ: Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Βέλγιο, Ελβετία, Τσεχική Δημοκρατία, Ισπανία, Φινλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρουμανία, Σουηδία, Σλοβακία, Βουλγαρία και Πορτογαλία.

Η ομάδα σκοπεύει να εκδώσει κοινό ανακοινωθέν σήμερα και θα συναντηθεί ξανά στο περιθώριο μιας συνάντησης του ΟΑΣΕ σε επίπεδο υπουργών στις 8 και 9 Δεκεμβρίου στο Αμβούργο το οποίο φιλοξενεί η Γερμανία ως εναλλασόμενη πρόεδρος του Οργανισμού.

Ο Σταϊνμάγερ καταδίκασε την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και την υποστήριξη της Μόσχας για τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, δηλώνοντας ότι τέτοιες πράξεις υπονομεύουν τους λεπτούς δεσμούς εμπιστοσύνης που έχουν χτιστεί ανά τις δεκαετίες και απειλούν να εξαπολύσουν έναν νέο ανταγωνισμό όπλων.

Ο Γερμανός υπουργός παρότρυνε και άλλες χώρες να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία του. “Είμαστε υπεύθυνοι για να μην αφήσουμε καμία ευκαιρία να χαθεί στην προσπάθειά μας να αυξήσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη”, είπε στην εφημερίδα.

Οι Αμερικανοί κυβερνητικοί εκφράζουν αμφιβολίες για την πρωτοβουλία, αναφερόμενοι στην αποτυχία της Ρωσίας να τηρήσει τις υπάρχουσες συμφωνίες.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης