Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
30/03/2016 | 13:35 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Η Γερμανία πρέπει να πάρει 28.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα”! Ποια το λέει

Η Κλάουντια Ροτ, βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων και αντιπρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου δήλωσε σε συνέντευξή της στον δημοσιογραφικό όμιλο “RedaktionsNetzwerk Deutschland” του Ανόβερου (Leipziger Volkszeitung, Hannoversche Allgemeine, Märkische Allgemeine), ότι η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει «να δεχθεί 28.000 πρόσφυγες κατ΄ευθείαν από την Ελλλάδα, κάτι το οποίο αντιστοιχεί στο γερμανικό μερίδιο της πανευρωπαϊκής κατανομής των 160.000 προσφύγων», όπως είπε.

Η Ροτ επέκρινε επίσης δριμύτατα τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και Τουρκίας: «Η Ευρώπη έχασε με αυτήν τη συμφωνία την ψυχή της και ξεπούλησε τις αξίες της», υποστηρίζοντας μεν την συμφωνηθείσα οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία, διότι η χώρα αυτή έχει δεχθεί περισσότερους πρόσφυγες από όλες μαζί τις χώρες της Ε.Ε., επικρίνοντας όμως την Ευρώπη διότι «η ανταλλαγή Συρίων προσφύγων είναι ένα παράλογο σχέδιο, μια απίστευτα βρώμικη εμπορία ανθρώπων» όπως είπε η γερμανίδα πολιτικός.

Επιπλέον, η Ευρώπη «υποχρεώθηκε σε ένα όρκο σιωπής απέναντι στην Τουρκία. Καμιά κριτική (δεν γίνεται) πλέον για τις εσωτερικές συνθήκες οι οποίες καταλήγουν στο αυταρχικό καθεστώς Ερντογαν» και έτσι η Ε.Ε. γίνεται «συνυπεύθυνη στο γκρέμισμα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Τουρκία» τόνισε η Κλάουντια Ροτ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης