Υποστηριξε το militaire
ΚΥΠΡΟΣ
15/04/2016 | 09:38 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Η Γερμανία “παίζει” και με το ψευδοκράτος! Ο Ακιντζί στο Βερολίνο

Η Γερμανία

Η MİLLİYET αναφέρεται στην επίσκεψη του Προέδρου του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί, στη Γερμανία. Ο Ακιντζί, ο οποίος είναι ο πρώτος Τ/κ ηγέτης που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, δήλωσε ότι «Είναι σημαντικό το ενδιαφέρον της Γερμανίας για το Κυπριακό». αναφέρει το δημοσίευμα. Ο Ακιντζί, κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία, είχε συναντήσεις με τον Γερμανό ΥΠΕΞ F.Steinmeier και τον Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου. Μετά τη λήξη της συνάντησης αυτής ο Ακιντζί, δήλωσε: «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Γερμανία, μία από τις σημαντικότερες χώρες της ΕΕ, δείχνει ενδιαφέρον σε ανώτατο επίπεδο, για το ζήτημα της Κύπρου».

Ο Ακιντζί είπε ότι πρέπει να γκρεμίσουν τα τείχη στην Κύπρο, διευκρινίζοντας ότι «δεν είναι φυσικά τείχη, είναι τείχη στις συνειδήσεις αυτά που πρέπει να γκρεμίσουν».

Ο Ακιντζί πρόσθεσε ακόμα, ότι ενόψει των βουλευτικών εκλογών στην Κύπρο το Μάϊο, οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. «Μετά το Μάιο, πρέπει να επισπεύσουμε τη διαδικασία», είπε ο Ακιντζί και πρόσθεσε : «Είμαστε αποφασισμένοι. Επιθυμούμε το 2016 να είναι το έτος ειρήνης».

Ερωτηθείς αν, κατά τη συνάντησή του με τον Steinmeier έγιναν αναφορές στο παράδειγμα επανένωσης της Γερμανίας, ο Ακιντζί είπε: «To ζήτημα της Κύπρου έχει τις δικές του, ιδιαίτερες συνθήκες. Δεν εργαζόμαστε βάσει του παραδείγματος της Γερμανίας ή άλλων χωρών, αλλά πάνω στο κυπριακό παράδειγμα».

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης