Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η Γερμανία κάνει το Πόντιο Πιλάτο και στηρίζει Ερντογάν για την απρέπεια στην Αγιά Σοφιά

Η Γερμανία κάνει το Πόντιο Πιλάτο και στηρίζει Ερντογάν για την απρέπεια στην Αγιά Σοφιά

Νίπτουν τα χέρια τους οι Γερμανοί για τα απαράδεκτα που κάνει ο Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά.Δεν θέλουν προφανώς να τον “ερεθίσουν” κι άλλο,μετά από την αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.Έχουν καλές δουλειές οι Γερμανοί στην Τουρκία και δεν θέλουν να τις ρισκάρουν.

Γι΄ αυτό και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ,είπε ότι  «η  χρήση της Αγίας Σοφίας αποτελεί υπόθεση της Τουρκίας. Ταυτόχρονα η Αγία Σοφία είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και θα επιθυμούσαμε να υπάρχει μια χρήση της Αγίας Σοφίας η οποία δεν αγγίζει το καθεστώς της ως Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ συνεχίζοντας να παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου είπε ακόμη ότι  «η Αγία Σοφία έχει χρησιμοποιηθεί επί αιώνες ως τζαμί. Το τι πιστεύω δεν παίζει ρόλο, νομίζω. Και το τι πιστεύουν άλλοι εκπρόσωποι  της κυβέρνησης δεν παίζει ρόλο. Σαφή απάντηση μπορείτε να βρείτε ίσως με το να μην απευθύνετε το ερώτημα σε μας, αλλά σε αυτούς που έλαβαν τα μέτρα σχετικά με την Αγία Σοφία».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης