Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η Γερμανία “βλέπει” πρόοδο” στο προσφυγικό αλλά οι αριθμοί την διαψεύδουν

Η Γερμανία

Οι πρώτες λίγες ημέρες της εφαρμογής της συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία με στόχο τον περιορισμό της ροής των προσφύγων προς τη δυτική Ευρώπη δείχνουν ότι τα πράγματα προχωρούν προς τη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε σήμερα ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.Δεν ξέρουμε σε ποιο πλανήτη ζει ο κ. Ζάιμπερτ,αλλά οι αριθμοί τον διαψεύδουν.

Από την 1η Απριλίου έχουν φθάσει στην Ελλάδα 1376 πρόσφυγες και μετανάστες. Αν ο αριθμός αυτός φαίνεται μικρός στον γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο τότε είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Προφανώς και δεν είναι και προφανέστατα ξέρει ότι οι Γερμανοί αλλά και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι έχουν κάνει μια τρύπα στο νερό με την περιβόητη συμφωνία με την Τουρκία.

Οι Γερμανοί όπως και οι δορυφόροι τους κοιτάνε να κρατήσουν το πρόβλημα μακρυά. Στην Ελλάδα συγκεκριμένα. Η οποία όμως θα καταλάβουν σύντομα ότι είναι …δίπλα.

Από τον πίνακα που δημοσιεύουμε προκύπτει ότι τον Μάρτιο αυξήθηκαν οι πρόσφυγες από τη Συρία ,όπως και ο αριθμός γυναικών και παιδιών.

Τι άλλο είπε ο κ.Ζάιμπερτ σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ:

“Δεν έχουμε επιτύχει ακόμη τα πάντα, όμως οι πρώτες λίγες ημέρες έδειξαν πως οι εξελίξεις προχωρούν προς τη σωστή κατεύθυνση”, δήλωσε ο Ζάιμπερτ σε δημοσιογράφους στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

Εξάλλου εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως το Βερολίνο θα πρέπει να δει πώς εξελίσσονται οι αριθμοί των μεταναστών, πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση για το αν θα ζητήσει μια παράταση των συνοριακών ελέγχων με την Αυστρία, που λήγουν στις 12 Μαΐου.

“Απέχει ακόμη (η λήξη των ελέγχων) έξι εβδομάδες, έτσι θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθούν οι αριθμοί”, δήλωσε ο εκπρόσωπος μιλώντας κι αυτός στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε χθες Τρίτη στο αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ORF ότι, αν ο αριθμός των αφίξεων παραμείνει χαμηλός, η Γερμανία θα μπορούσε να καταργήσει τους μεθοριακους ελέγχους στις 12 Μαΐου. Οι έλεγχοι αυτοί επιβλήθηκαν τον Σεπτέμβριο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης