Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Διεθνή Πολιτική ΤΟΥΡΚΙΑ
19/03/2016 | 11:28 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Η Βρετανία στο πλευρό του Μπαρζανί! “Μύρισαν πετρέλαιο”

Η Βρετανία στο πλευρό του Μπαρζανί!

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ο Πρόεδρος της Κουρδικής περιοχής του  Ιράκ κ. Μπαρζανι δέχθηκε τον Βρετανό υπουργό εξωτερικών κ. Philip Hammond  στο γραφείο του στο Ερμπίλ.

Οι δυο άνδρες συνομίλησαν  επί δυο ώρες και μετά παραχώρησαν κοινή συνέντευξη στους δημοσιογράφους. Ο κ. Μπαρζανί, μεταξύ άλλων,   δήλωσε: ” Δεν είναι δυνατόν να μιλούμε για ασφάλεια στην περιοχή όσο ο ISIS θα βρίσκεται στη Μοσούλη. Η παρουσία της οργάνωσης αυτής αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της κουρδικής περιοχής. Εάν δεν απομακρύνουμε τον ISIS από την Μοσούλη, δεν μπορούμε να πούμε ότι τον νικήσαμε. Για αυτό το λόγο ο ρόλος των Πεσμεργκά είναι σημαντικός για την ανακατάληψη της περιοχής αυτής. Σημαντικότερο, όμως , είναι η συγκέντρωση όλων των πολιτικών δυνάμεων , πριν την έναρξη της επιχείρησης εναντίον του ISIS, για την επίτευξη μιας συμφωνίας για την διακυβέρνηση της Μοσούλης στην μετά ISIS εποχή”.

Ο Βρετανός υπουργός τόνισε ότι θα συνεχιστεί αμείωτη η βοήθεια στην κουρδική περιοχή για τον αγώνα εναντίον του ISIS.  Ο κ. Hammond πρόσθεσε:”Μέχρι σήμερα εκπαιδεύτηκαν από εξειδικευμένους στρατιωτικούς μας περίπου 3000 Πεσμεργκά. Θα συνεχιστεί η βοήθεια μας και στον στρατιωτικό εξοπλισμό. Σημαντικότερη από τη στρατιωτική βοήθεια είναι η ενίσχυση της οικονομίας της κουρδικής περιοχής. Εάν ξεπεραστεί η οικονομική κρίση στο εσωτερικό της θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις στρατιωτικές και τις άλλες δαπάνες της. Πρόσφατα εμφανίστηκε ένας ακόμα εχθρός. Η πτώση της τιμής του πετρελαίου. Θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό των Κούρδων , όπως κάναμε και προηγουμένως, για την αντιμετώπιση του παραπάνω εχθρού.  Οι αποφάσεις που θα ληφθούν για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην οικονομία, είναι, κατά την άποψη μας, το ίδιο σημαντικές με τη στρατιωτική νίκη εναντίον του ISIS”. (πηγή basnews)

Αιώνιοι Βρετανοί. Μόλις μυρίσουν πετρέλαιο τρέχουν να αποσπάσουν την μερίδα του λέοντος.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης