Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Διεθνή ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
12/04/2016 | 09:19 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Η Βουλγαρία ενισχύει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στα σύνορα

Η Βουλγαρία ενισχύει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στα σύνορα

Επιπλέον 300 στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων θα σταλούν στα σύνορα της χώρας προκειμένου να ελέγχουν την προσφυγική ροή, ανακοίνωσε ο Bούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ στο πεδίο ασκήσεων «Νόβο σέλο» κοντά στο Σλίβεν, όπου ξεκίνησε η στρατιωτική άσκηση «Strike Back-16» μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Focus.

«Πρόκειται για σύνορα συνολικού μήκους άνω τωμ 1.000 χλμ και δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε παντού φράχτες. Έως τώρα έχουμε εξασφαλίσει περίπου 100 εκατ. λέβα για φράχτες, σχετικούς εξοπλισμούς και αμοιβές των απεσταλμένων υπαλλήλων στα σύνορα», είπε ο Μπορίσοφ.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός εξήγησε πως οι ενισχύσεις θα αναπτυχθούν έτσι ώστε να εγγυηθούν τον έλεγχο και την ασφάλεια των συνόρων. «Κάθε μέρα συλλαμβάνουμε από 90 έως 100 άτομα στα σύνορα με την Σερβία. Όποιος περάσει τα σύνορα με την Τουρκία ή την Ελλάδα, συλλαμβάνεται στη συνέχεια στη χώρα μας», εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Ο Μπορίσοφ πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους ομολόγους τους από τις γειτονικές χώρες λόγω της προσφυγικής ροής. «Η Βουλγαρία είναι ανοιχτή μόνο μέσω των επισήμων μεθοριακών σταθμών. Όλα τα υπόλοιπα είναι κλειστά», επεσήμανε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης