Υποστηριξε το militaire
ΠΝ
02/11/2017 | 06:20 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Η “Βίβλος” του αξιωματικού σ΄ ένα σημείωμα “ατσαλάκωτο” για 22 χρόνια!

Η

Ένα σημείωμα ατσαλάκωτο για 22 ολόκληρα χρόνια… Το ΄χε δώσει ο προαγόμενος σε Πλοίαρχο τότε Κωστής Γκορτζής στον νεότερο Σημαιοφόρο… Τα όσα του έγραφε θα ΄πρεπε να αποτελούν τη Βίβλο κάθε αξιωματικού. Ο Σημαιοφόρος μάλλον το κατάλαβε… Γι΄ αυτό και κράτησε εκείνο το σημείωμα 22 χρόνια ατσαλάκωτο… Το διάβασε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής Κυβερνητών του Αρματαγωγού ΧΙΟΣ, ο απερχόμενος κυβερνήτης Αντιπλοίαρχος Γιώργος Δεληπέτρος…

Το κείμενο που συνοδεύει τη φωτογραφία στην σελίδα του ναύαρχου Κωστή Γκορτζή είναι κι αυτό για αρχειοθέτηση:

Μια ζωή κρίνεις και κρίνεσαι.

Επιλέγεις και επιλέγεσαι.

Ποτέ δεν χορταίνεις φανερές και κρυφές αγάπες, ειπωμένα και ανείπωτα μίση, φιλίες, έχθρες, όνειρα και ελπίδες.

Έτσι και η δικιά μου ζωή. Πάνω από την μισή ενήλικη στην θάλασσα και στον αέρα, κατέληξα τώρα να μετρώ τα συν και τα πλην μου, τα θετικά και τα αρνητικά μου, φίλους που ήρθαν κι έφυγαν, άλλους που τους έφυγα, καλόπιστους και κακόπιστους να διατηρούμε την ισορροπία μας, κρίνοντας και κρινόμενος.

Το τι έχω ακούσει δεν χωράει στις σελίδες τούτες. Και καλά και κακά. Από το ήρωας έως το προδότης μια οργιά δρόμος… Από το …απρόβλεπτος έως το αιθεροβάμων άλλη μια οργιά.
Ευτυχισμένος στα στενά οικογενειακά, με άξια παιδιά χάριν και της μάνας τους, απολαμβάνω την κριτική τους που με κάνει να αντιλαμβάνομαι ότι είναι καλύτεροι άνθρωποι από εμάς.
«Γεμάτος» επαγγελματικά με αμέτρητες εμπειρίες, εύκολα και δύσκολα, γαλήνια και επικίνδυνα που χλευάζουν τα παράσημα της κάθε πενταετίας ( την μούντζας τα αποκαλούσα ανέκαθεν) που η Υπηρεσία απλόχερα μοίραζε.
Και …ξέχειλος από ανθρώπινες σχέσεις σμιλεμένες σε κοινές αρχές και αξίες, άλλες στην αναγκαστική συμβίωση με Κανονισμούς και ιεραρχίες, που έρχονται τώρα σαν απόηχος του παρελθόντος με λόγια καλά από αρχαιότερους και νεότερους, προϊστάμενους και υφιστάμενους.
Σήμερα όμως πήρα το μεγαλύτερο παράσημο της ζωής μου. Αυτό που πιστοποίησε ότι “κάτι έκανα κι εγώ βρε αδερφέ»… Κάτι άφησα κι εγώ στην Υπηρεσία σε αντάλλαγμα των ψευτοπαρασήμων της…
Οι συνάδελφοι του Ναυτικού θα με καταλάβουν καλύτερα.
Κυβερνήτης στο Αντιτορπιλικό ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ.
Ένα υπέροχο καράβι με ένα υπέροχο πλήρωμα.
Προαγόμενος σε Πλοίαρχο, παραδίδω τις επωμίδες μου του Αντιπλοιάρχου στον νεότερο Σημαιοφόρο, ένα εξαιρετικό νέο αξιωματικό που γυάλιζε το μάτι του από ενθουσιασμό για τη δουλειά του. Συνοδεύω τις επωμίδες μου με ένα Σημείωμα.
Αυτό το Σημείωμα διάβασε σήμερα στην τελετή παράδοσης-παραλαβής Κυβερνητών του Αρματαγωγού ΧΙΟΣ ο απερχόμενος κυβερνήτης Αντιπλοίαρχος Γιώργος Δεληπέτρος. Το κρατούσε 22 χρόνια ατσαλάκωτο φορώντας και τις επωμίδες μου στη Γέφυρα του πλοίου του…
Σήμερα πήρα το μεγαλύτερο παράσημο… Και βούρκωσα.
Κάτι έκανα κι εγώ βρε αδερφέ…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης