Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
05/08/2016 | 15:00 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Η Αυστρία πρωτεύουσα του ριζοσπαστικού ρατσισμού”! Ο Τούρκος ΥΠΕΞ στην επίθεση

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποκάλεσε σήμερα την Αυστρία “πρωτεύουσα του ριζοσπαστικού ρατσισμού” μετά τις δηλώσεις του καγκελαρίου Κρίστιαν Κερν, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι πρέπει να δοθεί ένα τέλος στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι TGRT Haber, ο Τσαβούσογλου είπε πως τα σχόλια του Κερ είναι “προσβλητικά” και τα απέρριψε στο σύνολό τους. Ο αυστριακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν δήλωσε την Τετάρτη (προχθές) ότι θα ξεκινήσει μια συζήτηση μεταξύ των ευρωπαίων αρχηγών κυβερνήσεων προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την ένταξή της στην ΕΕ λόγω των δημοκρατικών και οικονομικών ελλειμμάτων της χώρας.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ακόμη ότι ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζον Κέρι, θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 24 Αυγούστου.

Απάντηση από τον Κουρτς

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς διαμήνυσε στην Άγκυρα να μετριάσει τον τόνο στα λόγια και στα έργα της μετά τις δηλώσεις του τούρκου ομολόγου του που χαρακτήρισε την Αυστρία “πρωτεύουσα του ριζοσπαστικού ρατσισμού”.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε τα σχόλια αυτά μετά τις δηλώσεις του αυστριακού καγκελαρίου Κρίστιαν Κερν, ο οποίος δήλωσε ότι θα ξεκινήσει μια συζήτηση μεταξύ των ευρωπαίων αρχηγών κυβερνήσεων προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την ένταξή της στην ΕΕ λόγω των δημοκρατικών και οικονομικών ελλειμμάτων της χώρας.

“Απορρίπτω έντονα την κριτική για την Αυστρία από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας. Η Άγκυρα καλείται να μετριάσει την επιλογή των λόγων και το σχέδιο δράσης της (στο εσωτερικό) καθώς και να ασχοληθεί με τις υποχρεώσεις της”, δήλωσε ο Κουρτς σύμφωνα με εκπρόσωπό του.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης