Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Άποψη ΤΟΥΡΚΙΑ
19/07/2016 | 14:30 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Η απόλυτη απομυθοποίηση του τουρκικού στρατού και οι ελληνικές “φοβίες”

Η απόλυτη απομυθοποίηση του τουρκικού στρατού και οι ελληνικές

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Βλέποντας τις φωτογραφίες από τα γεγονότα στην Τουρκία η απομυθοποίηση του τουρκικού στρατού είναι συγκλονιστική! Εδώ στην Ελλάδα γενιές ολόκληρες μεγάλωσαν με την πεποίθηση ότι “απέναντι” υπάρχει ένας “τρομερός,ανίκητος στρατός” τον οποίο πρέπει να “τρέμουμε” ακόμη κι όταν κάνει παρέλαση.Το “θα ΄ρθουν οι Τούρκοι” μας συνοδεύει από το 1922,σταθερά…

Ο εξευτελισμός που υφίστανται οι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί στην Τουρκία είναι ασύλληπτος.Αλλά χρειάζονται τα τηλεοπτικά πλάνα για να διασπιστωθεί ότι τελικά οι Τούρκοι στρατηγοί δεν είναι κάτι “υπερφυσικό”; Όπως προκύπτει από τα γεγονότα ένα τεράστιο κομμάτι των ΕΔ είχε κινητοποιηθεί και ο Αρχηγός τους δεν είχε πάρει “μυρουδιά”! Όπως και η φοβερή ΜΙΤ…

tromos

Για τους στρατιώτες τι να πρωτοπεί κανείς; Οι φωτογραφίες από τους ξυλοδαρμούς τους και την απόγνωσή τους συγκλονίζουν! Γιατί τους χτυπούν κανείς δεν έχει εξηγήσει.Αλλά αυτές οι εικόνες δείχνουν και την νοοτροπία τους και την ψυχολογία τους όταν φοράνε στολή.Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι Έλληνες στρατιώτες για οποιοδήποτε λόγο θα κάθονταν κλαίγοντας να τις …τρώνε από “αγανακτισμένους πολίτες”! Κι αν κάποιοι “έσπαγαν” -φυσιολογικά σε μια δύσκολη στιγμή- θα βρίσκονταν εκείνοι που θα έβαζαν στη θέση τους τους …αγανακτισμένους.

Δεν πετάμε στα σύννεφα.Ο τουρκικός στρατός είναι μεγάλος σε αριθμούς.Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του είναι “μπαρουτοκαπνισμένο” και ετοιμοπόλεμο,αφού κάνει επιχειρήσεις -τις λες και σφαγή- στην νοτιοανατολική Τουρκία.Πρέπει ασφαλώς να τον σεβόμαστε.

Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τον φοβόμαστε…Περισσότερο πρέπει να μας φοβίζει ο δικός μας κακός εαυτός,παρά οτιδήποτε άλλο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης