Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Απόστρατοι Άποψη Πολιτική
01/03/2016 | 06:59 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Η αποχουντοποίηση των ΕΔ και… η «χουντοποίηση» των ηγεσιών

Η αποχουντοποίηση των ΕΔ και... η «χουντοποίηση» των ηγεσιών

Γράφει ο

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

 Αντισυνταγματάρχης ε.α

Σαράντα δύο χρόνια μεταπολίτευσης, 42 χρόνια Δημοκρατίας, 42 χρόνια εμπέδωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Πάνω από τους μισούς βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου γεννήθηκαν μετά το 1967 και δεν έζησαν καθόλου την περίοδο της επταετίας ή ήταν νήπια και δεν θυμούνται απολύτως τίποτα.

Η σημερινή ηγεσία των ΕΔ εισήλθε στις αντίστοιχες παραγωγικές σχολές μετά το ’74, οι δε επερχόμενες πολύ μεταγενέστερα.

Σε ότι με αφορά εισήλθα στη ΣΣΕ 10 χρόνια μετά το ’74 και σε μια εποχή που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, η δε εισαγωγή μου έγινε με πανελλήνιες εξετάσεις και συμπερασματικά «μπάρμπας απ’ την Κορώνη» ΔΕΝ χωρούσε.

Το 1985 όμως μου πέταξαν γλάστρα από μπαλκόνι της Κυψέλης, όπου ενοικίαζα τότε διαμέρισμα, για να διαμένω στις εξόδους μου, που αν με χτύπαγε θα με σκότωνε ή θα με τραυμάτιζε βαριά στην καλύτερη περίπτωση.

Το 1986 έριξαν μπογιά στο αυτοκίνητό μου γράφοντας «ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ».

Το 1987 ήρθαμε στα χέρια στον Ηλεκτρικό με κάτι τύπους που μας έβριζαν πατόκορφα και σκίστηκε η στολή μου, με αποτέλεσμα να τρέχω να αγοράσω άλλη. Που να τολμήσω βέβαια να πω για το επεισόδιο στη Σχολή μου.

Τα παραδείγματα είναι προσωπικά αλλά νομίζω και αντιπροσωπευτικά και σίγουρα άλλοι συνάδελφοι θα έχουν να αφηγηθούν αντίστοιχα περιστατικά.

Δεν θα έγραφα το παρόν αν προχθές δεν έβλεπα μια παρόμοια εικόνα στο ΜΕΤΡΟ όπου μια παρέα εξοδούχων της Σχολής Ικάρων, ενδεδυμένοι με τη στολή εξόδου, δέχθηκαν την φραστική επίθεση κάποιων ουτιδανών «μπαχαλάκηδων». Φούντωσα μέσα μου και ευτυχώς μαζί με άλλους δύο φίλους και συνεπιβάτες πράξαμε τα δέοντα ώστε να … επιλυθεί το ζήτημα χωρίς να ανακατευθούν περαιτέρω οι τριτοετείς Ίκαροι.

Το τραγικό δε ήταν ότι το μισό βαγόνι πήρε το μέρος των «μπαχαλάκηδων» και το άλλο μισό παρέμεινε «σιωπηρά» ουδέτερο. Μόνο κάνα δυο ηλικιωμένοι πήραν το μέρος μας!!!

Εκείνο που με συγκλόνισε  όμως ήταν το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΓΙΑΤΙ που είδα στα μάτια αυτών των νεαρών. Αυτή την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΙΚΡΑ που βγήκε από μέσα τους, πανομοιότυπη με τη δική μου στο παρελθόν. Γύρισε ο χρόνος πίσω και η οργή φούντωσε, ειδικά όταν μας ευχαρίστησαν ευγενικά και με σεμνότητα.

Ακόμη κυνηγημένοι και στοχοποιημένοι κοινωνικά, μετά από 42 χρόνια Δημοκρατίας!

Ακόμη θα διωκόμαστε για κάτι στο οποίο ΔΕΝ συμμετείχαμε.

Ακόμη θα απολογούμαστε.

Ακόμη να καταλάβουν κάποιοι κρετίνοι ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ, σαν τον θυρωρό της «Μεγάλης Βρετανίας» που επίσης φέρει στολή, αλλά στρατιώτες μιας Ιδέας και υπηρέτες του Έθνους και της Δημοκρατίας;

Ακόμη και σήμερα υπάρχει το φοβικό σύνδρομο μιας στρατιωτικής δικτατορίας και στο βωμό του παράγονται συνεχόμενα αντιστρατιωτικά συναισθήματα, εκδηλούμενα με αντίστοιχες συμπεριφορές.

Δυστυχώς αγαπητοί αναγνώστες – όσοι μπαίνετε στον κόπο να διαβάσετε το παρόν- είναι χαραγμένο απαράγραπτα στην αντίληψη των πολιτικών, όλων των αποχρώσεων, ότι όποιος επιλέγει το στρατιωτικό λειτούργημα, αν και έχει ορκισθεί υπακοή εις το Σύνταγμα, τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους, είναι ένας εν δυνάμει ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ.

Ο Στρατός Ξηράς κυρίως, αυτός που τόσο έχει λοιδωρηθεί και κατηγορηθεί, είναι αυτός που διπλασιάσε την Ελλάδα, αυτός που απελευθέρωσε σκλαβωμένους Έλληνες, αυτός που κράτησε άσβεστη τη φλόγα της ελευθερίας και της δημοκρατίας, σε δύσκολες ιστορικές για την πατρίδα μας περιόδους.

Είναι ο Στρατός Ξηράς κυρίως, που προσφέρει κοινωνικό έργο, με τις διακομιδές ασθενών, διάνοιξη δρομολογίων, με την ενεργό συμμετοχή του στα σχέδια εκτάκτων αναγκών, θεομηνιών….ποιος από εσάς δεν έχει να θυμηθεί κάτι από την προσφορά του Στρατού μας σε σεισμοπαθείς, την αρρωγή του σε πυρκαγιές, τη διάσωση αγνοουμένων σε δύσβατες περιοχές και άλλα πολλά;

Μήπως και πάλι ο Στρατός δεν κλήθηκε να «βγάλει το φίδι από την τρύπα» και να κατασκευάσει σε ελάχιστο χρόνο τα περιβόητα Hot Spot, καλύπτοντας έτσι την αναποτελεσματικότητα των πολιτικών χειρισμών;

Το εκτελεί, γιατί έτσι διατάχθηκε. Γιατί έτσι ορκίσθηκε να κάνει….. άνευ αντιλογίας!!

Όμως, ας σκεφθούμε, πόσο ελπιδοφόρο για έναν νέο Ανθυπολοχαγό, μπορεί να είναι το γεγονός, ότι αντί να ασχολείται με την εκπαίδευση των ανδρών του και την αποστολή του, να μαζεύει σκουπίδια επειδή οι υπάλληλοι καθαριότητας απεργούν, να περιφέρεται με οχήματα γενικής χρήσεως και να υποκαθιστά τις αστικές συγκοινωνίες λόγω απεργίας, να καθαρίζει τα χιόνια από τους δρόμους της Κηφισιάς επειδή οι υπάλληλοι των αρμοδίων υπηρεσιών δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τους, να κάνει τέλος τη θεραπαινίδα αλλοδαπών λαθρομεταναστών και προσφύγων, που έχουν κατακλύσει τη χώρα του; Αυτό δεν είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ αν όχι ΚΑΤΑΡΑ;

Και το αποκορύφωμα; ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ. ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΗ και να μένει εμβρόντητος, μη αντιλαμβανόμενος τι έπραξε, σε τι έφταιξε, τι είναι αυτό που γεννάει το κοινωνικό μίσος και τη στοχοποίηση, τι θα κάνουν οι προϊστάμενοί του γι’ αυτό, ποιος θα τον προστατεύσει και τόσα άλλα βασανιστικά αλλά και αναπάντητα ερωτήματα.

Αυτού του είδους ο κοινωνικός αυτοματισμός κάθε άλλο παρά τυχαίος μπορεί να είναι. Έχει καλλιεργηθεί με σύστημα, από μερικά ΜΜΕ και από συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα. Θυμόμαστε όλοι τα περί «σταγονιδίων» της πρώιμης μεταπολίτευσης, των «αυτιτισκών» του Ευάγγελου Βενιζέλου, τη φράση του Θόδωρου Πάγκαλου «προτιμώ δυο διπλωμάτες από ένα Σύνταγμα Πεζικού», την «αποκάλυψη» του Γεωργίου Παπανδρέου του Β’ γνωστού και ως ΓΑΠ , περί επικειμένου πραξικοπήματος κλπ

Και ενώ σε όλα τα παραπάνω η στρατιωτική ηγεσία «έκανε την πάπια», είδαμε προσφάτως τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να εκδίδει «σκληρή» ανακοίνωση, με την οποία απαντούσε σε συγκεκριμένο πολιτικό  κόμμα, τη Χρυσή Αυγή, επειδή ένας βουλευτής της έθιξε το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μα κ. Αρχηγέ τόσο εσείς όσο και οι προκάτοχοί σας έπρεπε να έχετε εκδώσει ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ στα 42 μεταπολιτευτικά χρόνια. Να έχετε αντιδράσει εκατομμύρια φορές για τις προσβολές που έχουμε δεχθεί. Να έχετε πείσει το σύνολο του πολιτικού κόσμου να μείνει ΜΑΚΡΙΑ από το στράτευμα. Να έχετε εγκαταστήσει λειτουργίες που να επιτείνουν την αξιοκρατία και να απαγορεύουν το «ρουσφέτι». Να έχετε πιέσει τους εκάστοτε πολιτικούς σας προϊσταμένους ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ με «μπιλιετάκια» στις κρίσεις. Να έχετε εγκαθιδρύσει θεσμούς που να απαγορεύουν το «αόρατο χέρι» που παρεμβαίνει στις μεταθέσεις, στις εκπαιδεύσεις και στις μεταθέσεις εξωτερικού και πάει λέγοντας. Μήπως τα 22 στελέχη, που συνόδευσαν τον προκάτοχό σας «εις τας Ευρώπας» έτυχαν κάποιας αξιοκρατικής επιλογής;

Δυστυχώς τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε και η ΧΟΥΝΤΑ καλά κρατεί σε επίπεδο κρίσεων αλλά και ηγεσιών. Είσαι «δικός μας» πέρνα, είσαι «αντίθετος» έξω. Το δε δικός μας ή όχι το κρίνει κάποιος ή κάποιοι ενδεχομένως και αστράτευτοι πολιτικοί, που επιθυμούν ο ΣΤΡΑΤΟΣ να είναι βιλάετι και όχι ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ του κράτους.

Οι δε προκύπτουσες πολιτικοστρατιωτικές πλέον ηγεσίες – έτσι ονομάζονται – με το φόβο του κάποιος να μην κατηγορηθεί ως «ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ» δέχονται διαταγές «ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ» και καταβάλλοντας ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ προσπάθεια για να αποδείξουν εμπράκτως τη δημοκρατική τους συνείδηση,συνεχίζουν την πολυθρύλητη ΑΠΟΧΟΥΝΤΟΠΟΙΗΣΗ του Στρατού μας.

Φτιάξτε HOT SPOT και βούβα κι αν κάποιος αντιδράσει, εύκολο….. Είναι χουντικός ή φασίστας και τελειώνει το θέμα με έκτακτη ή τακτική κρίση.

Σαρανταδύο χρόνια μετά κι ακόμη γίνεται της Χούντας το κάγκελο!!!!

Οι ΕΔ αποτέλεσαν την «Ιφιγένεια» που θυσιάστηκε πολλάκις στο βωμό του γενικότερου προοδευτισμού και δήθεν εκδημοκρατισμού της μεταμοντέρνας ελληνικής κοινωνίας. Το ίδιο και τα ΣΑ, που μέσα από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες επιτελούν το δύσκολο έργο της τήρησης της εσωτερικής ασφάλειας και εισπράττουν από το κοινωνικό σύνολο την αναγνώριση του «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» , κατάλοιπο της χούντας κι αυτό.

Αυτά όμως κ. Αρχηγοί και κ. πολιτικοί να πάτε να τα πείτε σ’ εκείνα τα νέα παιδιά. Στους νέους και τις νέες που επέλεξαν τη δύσκολη στρατιωτική ζωή των πενιχρών απολαβών και της ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ. Να πάτε να τους πείτε, κοιτώντας τους στα μάτια, ότι «όταν σας προπηλακίζουν ως φασίστες και ως χουντικούς, εσείς ΔΕΝ θα αντιδράτε. Θα βάζετε την ουρά στα σκέλια και θα φεύγετε».

Αν νομίζετε όμως κ. ταγοί μας, ότι έτσι θα πετύχετε τους όποιους προσωπικούς σας στόχους, είστε γελασμένοι. Διότι θα πρέπει να θυμάστε ότι το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται τελικά από τους αυτούς που φοβούνται μην τους καταπιεί το φίδι.

                                                                                        

                                                                                                

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης