Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΑΒ που μιλά για “δουλεμπορικά γραφεία”

Η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΑΒ που μιλά για

      Ο κ.Πάνος Ξενοκώστας επικεφαλής της εταιρείας ONEX η οποία όπως πιθανόν να διαβάσατε μας έστειλε εξώδικο,δεν γνωρίζουμε αν και με ποιο τρόπο απάντησε στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας,η οποία αποτέλεσε και την αφορμή για τη δημοσίευση του άρθρου . Χωρίς σχόλια όλα όσα αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι,από το Φεβρουάριο ακόμη:

 Σ. Ε. Ε. Α. Β.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΗΒΩΝ: 64 / 1985

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ,  Τ.Κ. 320.09

ΤΗΛ.: 22620-52730 / 52731 / 52732,  FAX: 22620-52731

e-mail:[email protected]

                    

22/2/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο κτήριο 10 την Πέμπτη 18-2-2016 μεταξύ του ΔΣ του ΣΕΕΑΒ και της διοίκησης, παρουσία και των διευθυντών των εργοστασίων, από τη μεριά του σωματείου ειπώθηκαν τα εξής: 

1.  Το Δ.Σ. του ΣΕΕΑΒ δήλωσε για μία ακόμα φορά ξεκάθαρα την αντίθεσή του σε όλα τα δουλεμπορικά γραφεία που απασχολούν προσωπικό στην ΕΑΒ και την σταθερή θέση του για προσλήψεις μόνιμου τακτικού προσωπικού με σύμβαση αορίστου χρόνου που είναι σήμερα πιο απαιτητό παρά ποτέ για τη διεκπεραίωση όλων των προγραμμάτων που  έχει αναλάβει η εταιρεία.  Ο κίνδυνος να εφαρμοστούν ποινικές ρήτρες εκατομμυρίων σε προγράμματα που κινδυνεύουν άμεσα είναι ορατός σήμερα περισσότερο παρά ποτέ. 

2. Το Δ.Σ. του ΣΕΕΑΒ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι ο εν λόγω εργολάβος είχε προβεί και στο παρελθόν σε τέτοιες ενέργειες ( εκβιασμό της εταιρείας ) και ήταν θέμα χρόνου να το ξανακάνει. Εδώ μπαίνει το ερώτημα υπήρχε αντίστοιχη προειδοποίηση από τα στελέχη  του  Εργοστασίου Αεροκατασκευών;

3. Εμείς οι εργαζόμενοι ποτέ δεν αρνηθήκαμε  να προσφέρουμε την εργασία μας στην εταιρία, οποτεδήποτε και οπουδήποτε μας έχει ζητηθεί. Απαιτούμε όμως οι μετακινήσεις του προσωπικού να γίνονται με αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια  και όχι  να υπάρχει μια «εφεδρεία» που θα γίνεται μπαλάκι για να καλύπτει την έλλειψη σχεδιασμού που βαρύνει την Διοίκηση της εταιρίας.

4. Ο Διευθυντής του εργοστασίου Αεροκατασκευών φέρει τη μέγιστη ευθύνη για τον τρόπο που έγιναν οι αστοχίες στην επιλογή του προσωπικού για τη μεταφορά του στο εργοστάσιο και για τη στήριξη του προγράμματος.

5.  Παιχνίδια εξουσίας με εργολαβικές εταιρείες δεν παίξαμε και ούτε θα παίξουμε ποτέ.  Η μόνιμη λύση για να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα είναι οι προσλήψεις μόνιμου τακτικού προσωπικού και καλέσαμε τη διοίκηση να αποδείξει εμπράκτως ότι κάνει άμεσα ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή. 

Στην σύσκεψη αυτή κρατήθηκαν πρακτικά  όπου μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει ότι όσα γράφουμε είναι  αδιαμφισβήτητα.  Κατανοούμε ότι αυτά που ειπώθηκαν από το διευθυντή του εργοστασίου αεροκατασκευών για δήθεν άρνηση του ΣΕΕΑΒ στην στελέχωση του προγράμματος, του χαλάνε τα σχέδια για την ύπαρξη της εργολαβικής εταιρείας στο εργοστάσιο.  Άλλωστε πάντα   φρόντιζε να τους εκθειάζει και να τους  αποδίδει τα «εύσημα» σε βάρος των εργαζομένων της ΕΑΒ.

Καταγγέλλουμε επίσης το γεγονός ότι: στελέχη της εργολαβικής εταιρείας,  περιφέρονται ασυνόδευτοι σαν τοποτηρητές (χωρίς καρτελάκι επισκέπτη), μπαίνουν στα γραφεία του πελάτη και συνδιαλέγονται  για την επικείμενη αποχώρηση του προσωπικού τους προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Εδώ θέλουμε να τονίσουμε ότι η ΕΑΒ έχει αναλάβει το έργο από την LM AERO και έχει δώσει μέρος αυτού με αδιαφανείς συμβάσεις και διαδικασίες οι οποίες έχουν γίνει αντικείμενο εισαγγελικής διερεύνησης στο δουλέμπορο. Ρωτάμε ποιος έχει δώσει στο δουλέμπορο το δικαίωμα να έρχεται σε άμεση επαφή με τον πελάτη;

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Εμείς οι εργαζόμενοι για μια ακόμα φορά καλούμαστε να αναλάβουμε ευθύνες που δεν μας αναλογούν προκειμένου να κρατήσουμε την εταιρία όρθια.  Ας μην ξεχνάμε όμως ότι αυτή η προσπάθεια γίνεται όλο και πιο δύσκολη την ώρα που τόσο ισχυρά συμφέροντα,  εντός και εκτός,  πολεμούν την εταιρεία. 

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας το καταστρεπτικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει την κύρια ευθύνη για την συνέχιση της απαξίωσης της ΕΑΒ και την καλούμε να κάνει πράξη τις προεκλογικές της εξαγγελίες για τερματισμό του δουλεμπορίου στην ΕΑΒ, ώστε να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία  της εταιρείας από τα κρατικοδίαιτα παράσιτα.

  

Το ΔΣ του ΣΕΕΑΒ παρά τις συνεχείς οχλήσεις για συνάντηση με  το Μέτοχο Υπουργό Οικονομικών, κ. Τσακαλώτο, δεν έχει καταστεί δυνατή μέχρι και σήμερα. Μήπως αυτή η άρνηση κρύβει σχεδιασμούς ενάντια στο δημόσιο χαρακτήρα της ΕΑΒ; Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις ώστε να πάρουμε απαντήσεις.

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΑΒ.

ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Α.Β.

Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Νεκτάριος Μπανάκας                                                   Γιώργος Κωτσαδάμ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης