Υποστηριξε το militaire
ΣΤΡΑΤΟΣ
24/10/2017 | 06:15 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Η αμηχανία του Α/ΓΕΣ από τη μουσική επένδυση εκδήλωσης στη ΛΑΕΔ

Η αμηχανία του Α/ΓΕΣ από τη μουσική επένδυση εκδήλωσης στη ΛΑΕΔ

Πολύ ενδιαφέρουσα η εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940,  με θέμα: «Ελλάδα Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αφηγήσεις και Μαρτυρίες», που έγινε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, . Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο «Η ΑΘΗΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ», με αφορμή την 12η Οκτωβρίου 1944, ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας, από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Η μουσική επένδυση της εκδήλωσης λένε ότι έφερε σε κατάσταση αμηχανίας τον Α/ΓΕΣ που ήταν παρόν στην εκδήλωση. Οι μουσικές επιλογές δεν είχαν να κάνουν με τα  γνωστά τραγούδια που χρησιμοποιούνται σ΄ αυτές τις εκδηλώσεις. οι διοργανωτές τόλμησαν να χρησιμοποιήσουν πιο “επαναστατικά” τραγούδια. Όπως αυτό.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε:

 

– Χαιρετισμό ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα.

 

– Προβολή βίντεο από την απελευθέρωση της Αθήνας.

 

– Βραβεύσεις: του Αντιπτέραρχου ε.α. Γεώργιου Πλειώνη, Έλληνα πιλότου που συμμετείχε στις συμμαχικές επιχειρήσεις στη διάρκεια του Β’ ΠΠ, του Γεώργιου Τασσά, μέλους του ηρωικού πληρώματος του Α/Τ ΑΔΡΙΑΣ και του Υποναύαρχου ε.α. Θεόδωρου Λυμπεράκη ΠΝ, μέλους του πληρώματος της κορβέτας ΤΟΜΠΑΖΗΣ που συμμετείχε στη συμμαχική απόβαση στη Νορμανδία.

 

– Ανάγνωση επιστολών από το μέτωπο από το βιβλίο της ΔΙΣ «Μνήμες Πολέμου».

 

Την εκδήλωση θα πλαισίωσε  η Ορχήστρα του Στρατού Ξηράς (Στρατιωτική Μουσική ΑΣΔΥΣ) με μουσικό πρόγραμμα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης