Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΑ
01/12/2017 | 13:27
Militaire News

Η αμερικανική αεροπορία καθήλωσε εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6 σαν κι αυτά που έχει και η ΠΑ

Η αμερικανική αεροπορία καθήλωσε εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6 σαν κι αυτά που έχει και η ΠΑ

Η Αεροπορία των ΗΠΑ προχώρησε στην καθήλωση των εκπαιδευτικών αεροσκαφών T-6  Texan II στη Vance AFB,στην  Οκλαχόμα, αφού πέντε πιλότοι ανέφεραν  επεισόδια με συμπτώματα που μοιάζουν με υποξία .

Η 71η πτέρυγα πτητικής εκπαίδευσης της αμερικανικής αεροπορίας αποφάσισε  μια «λειτουργική παύση» των πτητικών δρασρηριοτήτων των Τ-6 στις 15 Νοεμβρίου μετά από αναφορές  τεσσάρων πιλότων εκπαιδευτών Τ-6 και ενός εκπαιδευόμενου για συμπτώματα υποξίας.

Σε κάθε περίπτωση, το εφεδρικό σύστημα οξυγόνου του αεροσκάφους λειτούργησε και οι πιλότοι ακολούθησαν τις σωστές διαδικασίες, προσγειώνοντας τα αεροσκάφη με ασφάλεια.

Η  Αεροπορία διερευνά τα περιστατικά στο Vance και δεν έχει εντοπίσει ακόμα μια συγκεκριμένη αιτία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της 71ης πτέρυγας πτητικής εκπαίδευσης. Τα γεγονότα αναφέρθηκαν ως «φυσιολογικά συμβάντα με συμπτώματα που μοιάζουν με υποξία», σημείωσε.

Η αμερικανική αεροπορία χρησιμοποιεί το μονοκινητήριο  T-6 ως βασικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος για . Μετά από το T-6, οι εκαιδευόμενοι επιλέγονται για τον τύπο αεροσκάφους που θα πετάξουν.

Τα περιστατικά στα Τ-6 έρχονται να προστεθούν στα περιστατικά πιλότων που ανέφεραν συμπτώματα υποξίας σε πτήσεις με F-35.

Το θέμα με τα Τ-6 έχει ελληνικό ενδιαφέρον,αφού διαθέτουμε τέτοια αεροσκάφη.Δεν έχουν αναφερθεί παρόμοια περιστατικά,όπως λένε πηγές της ΠΑ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης