Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΝ Πρώτη Γραμμή
03/01/2017 | 12:30 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Η “άτυπη” απάντηση του ΓΕΝ για τη σύλληψη του Κελευστή και η πλήρης αποδόμησή της!

Η

Το δημοσίευμα του Militaire.gr  για την διαταγή σύλληψης Κελευστή του ΠΝ για παράπτωμα ασήμαντο προκάλεσε τεράστια αίσθηση ,πάρα πολλά σχόλια και μια …άτυπη ενημέρωση από το ΓΕΝ! Η μέθοδος της άτυπης ενημέρωσης έχει γίνει πάρα πολύ της μόδας τελευταία. Δημοσιεύουμε όλη την “άτυπη ενημέρωση” του ΓΕΝ. Και αμέσως μετά την αποδομούμε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ και παράγραφο-παράγραφο! Ότι γράφτηκε στο Militaire.gr στηρίζεται σε ΕΓΓΡΑΦΑ και δεν είναι …άτυπο.

Διαβάστε λοιπόν τι υποστηρίζει το ΓΕΝ στην “άτυπη ενημέρωση” κι αμέσως μετά διαβάστε ΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ:

Αναφορικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που αφορούν «Διαταγή σύλληψης Κελευστή -ΟΥΚ» σας γνωρίζονται τα ακόλουθα:

α.      Το συγκεκριμένο περιστατικό αφορά σε αδικαιολόγητη απουσία Στρατιωτικού προσωπικού από διατεταγμένο προγραμματισμένο πλου του Πολεμικού Πλοίου στο οποίο υπηρετούσε και εμπίπτει στον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα («Ανυπακοή σε διαταγή για αναχώρηση» και «Παράβαση στρατιωτικής εντολής»), καθώς ο αναφερόμενος Κελευστής απέβη του πλοίου στο οποίο υπηρετούσε χωρίς να ενημερώσει και χωρίς να λάβει άδεια απουσίας στις 19 Δεκεμβρίου 2016.

β.      Οι ενέργειες που ανελήφθησαν από πλευράς πλοίου είναι οι προβλεπόμενες (αναφορά του συμβάντος, διενέργεια προανάκρισης), κατόπιν υποδείξεως του Εισαγγελέα Ναυτοδικείου Πειραιώς.

γ.       Ουδέποτε συνελήφθη ο εν λόγω Κελευστής. Αντιθέτως, μετά την εκ νέου επιβίβασή του και αφού ανέφερε το πρόβλημά του της συγκεκριμένης ημέρας, του χορηγήθηκε η αιτηθείσα άδεια απουσίας προκειμένου να φροντίσει το τέκνο του.

δ.      Την επόμενη ημέρα από το συμβάν, προσήλθε στο πλοίο όπου και παρέμεινε έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας της προανάκρισης (περί την 18:00 αυθημερόν) πάντοτε σε συνεννόηση με τον Εισαγγελέα Ναυτοδικείου Πειραιώς. Στην διαταγή προανάκρισης μνημονευόταν το σύνολο των άρθρων που αφορούν σε τέτοια περιστατικά και όχι μόνο αυτό που αναγράφεται στα δημοσιεύματα. Η προανάκριση βασίσθηκε σε εκείνα τα άρθρα που αφορούν στα Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

ε.       Ο ανωτέρω Κελευστής δεν έχει εξειδίκευση Υποβρύχιου Καταστροφέα (ΟΥΚ).

στ.     Ο εν λόγω Κελευστής ενημέρωσε για πρώτη φορά την υπηρεσία περί του σχεδόν 20 μηνών τέκνου του και για τις ιδιαιτερότητες της οικογενειακής του καταστάσεως στις 19 Νοεμβρίου 2016, παραμονή προγραμματισμένου ταξιδίου. Από πλευράς πλοίου ελήφθη άμεσα μέριμνα ώστε να διευκολύνεται ως γονέας μονογονεϊκής οικογένειας, δηλαδή εγκρίθηκε απουσία από πλόες, τον επικείμενο και γενικά, όπως επίσης και καθημερινή έξοδος.

ζ. Η αυθαίρετη και άνευ αδείας απουσία από μονοήμερο και γνωστό πλου, δεν δικαιολογείται, καθώς από πλευράς Υπηρεσίας ο εν λόγω Κελευστής είχε αντιμετωπισθεί πάντοτε με κατανόηση, επιείκεια και πνεύμα βοηθείας.

η. Το Πολεμικό Ναυτικό έχει θέσει την ανθρωποκεντρική διοίκηση ως στόχο σε όλο το εύρος της πυραμίδας του. Ωστόσο, η στρεβλή αντίληψη του πνεύματος ανθρωπισμού που επιδεικνύει η Υπηρεσία και η κατάχρηση του από μεμονωμένα άτομα απειλεί το αίσθημα δικαίου μεταξύ των στελεχών και την ενσυνείδητη πειθαρχία, που αποτελούσαν πάντοτε θεμέλιο του αξιόμαχου του Πολεμικού Ναυτικού. Το Πολεμικό Ναυτικό αναγνωρίζει ότι οφείλει να σέβεται τις ανάγκες του προσωπικού του, παράλληλα όμως αισθάνεται και βαρύ το χρέος στις θυσίες που κάνει καθημερινά ο ελληνικός λαός για να διατηρεί το Ναυτικό αξιόμαχο.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΝ, το Π.Ν. έχει θέσει την ανθρωποκεντρική διοίκηση ως στόχο ΣΕ ΟΛΟ το εύρος της πυραμίδας τους και προσπαθεί να μας ενημερώσει πως οι θυσίες του Ελληνικού Λαού έχουν σχέση με το φιάσκο της «συλλήψεως του Κελευστή» και με την ακολουθηθείσα διαδικασία…. Παρακάτω θα αναλυθούν μία μία οι παράγραφοι για να δούμε την ισχύ και την ποιότητα της «άτυπης ενημέρωσης» καθώς εμείς ό,τι γράφουμε το στηρίζουμε σε έγγραφα. Τα έγγραφα αυτά είναι το σήμα της 19ης Δεκεμβρίου 2016 του πλοίου, η διαταγή Κυβερνήτου για διενέργεια προανάκρισης της 19ης Δεκεμβρίου 2016, η εξέταση κατηγορουμένου, όλες οι εξετάσεις μαρτύτων, Έκθεση Σύλληψης, και άλλα έγγραφα που σύμφωνα με το Δίκαιο της Πολιτείας μας ο Κελευστής έπρεπε να κατέχει. Πάμε λοιπόν:

Επί της (α) παραγράφου: Το ΓΕΝ και ο εκπρόσωπός του μάλλον δεν ενημερώθηκαν ότι με άλλα άρθρα κατηγορήθηκε ο Κελευστής στο σήμα του πλοίου και ΑΛΛΑ άρθρα ενεφάνισε η Προανάκριση να κατηγορείται!! Στο τσίρκο των άρθρων βέβαια – όπως γράψαμε – ήταν και η διάταξη του ΣΠΚ126 η οποία αναφέρεται σε Αεροσκάφη. Ας δουν το σήμα του πλοίου και ας διαβάσουν  την ατυχή δικογραφία που σχηματίσθηκε. Εκτός αν την διαβάσατε και η απάντησή σας έχει άλλους σκοπούς που εμείς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε….Εμείς και την διαβάσαμε, και την καταλάβαμε….

Επί της (β) και (γ) παραγράφου: Αυτό που έχουμε στα χέρια μας είναι η βεβαίωση της κ. Εισαγγελέως να αφήσετε ελεύθερο τον Κελευστή…δηλαδή πρώτα σας είπε να τον συλλάβετε και μετά να τον αφήσετε;; Υπάρχει έγγραφο της Εισαγγελίας που διατάσσει σύλληψη (εμείς από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχει…) και κάτι άλλο…Την Έκθεση Σύλληψης της 20ης Δεκεμβρίου 2016 από όργανα του πλοίου εναντίον του Κελευστού την έχετε δει;; Πως δηλώνετε εγγράφως ότι «οδέποτε συνελλήφθη ο εν λόγω Κελευστής;;»  Πως γίνεται να τον συλλάβετε – γιατί συνελλήφθη ο Κελευστής, αντίθετα με ό,τι λέτε –  όταν ακόμα την 19η Δεκεμβρίου 2016 είχε επιστρέψει; Πότε σας υπέδειξε και με ποιον τρόπο η Εισαγγελία να διενεργήσετε προανάκριση και να συλλάβετε;; γιατί δηλώνετε ότι «δεν συλλάβατε» όταν υφίσταται Έκθεση Σύλληψης; Γράφετε ότι του «χορηγήθηκε αιτηθείσα άδεια απουσίας προκειμένου να φροντίσει το τέκνο του…» αφού γνωρίζατε ότι το τέκνο του από τις 14.30 που φεύγει η επιβλέπουσα κοπέλα, γιατί αφού την 19η Δεκεμβρίου 2016 μπήκε στο πλοίο στις 11:15 εξήλθε στις 16:00;; γιατί την επομένη τον συλλάβατε μέχρι τις 18:00;; μήπως τελικά η κ. Εισαγγελέας «φρόντισε για το τέκνο του» βγάζοντας τον πατέρα από τα δόντια της υπηρεσίας του; Μήπως όλα αυτά τα γνωρίζατε για την κατάστασή του από αναφορά που ο ίδιος είχε καταθέσει την 18η Νοεμβρίου 2016 αιτούμενος την βοήθειά σας; Μήπως; Αναρρωτηθήκατε που ήταν το άρρωστο παιδί του όταν προσπαθούσατε να στήσετε διοικητικές και δικαστικές πράξεις που στοιχειοθετούν αποδεδειγμένο φιάσκο;;

Επί της (δ) παραγράφου: Κι εδώ είστε πάλι ανακριβής… «δεν παρέμεινε μέχρι το τέλος της διαδικασίας…» όπως δηλώνετε.. ο Κελευστής, αντίθετα με τις μη αληθείς δηλώσεις σας είχε συλληφθεί και αφέθη ελεύθερος με την παρέμβαση της αρμόδιας Εισαγγελέως. Επί του δεύτερου εδαφίου της ιδίας παραγράφου, σας παραπέμπουμε στην υφιστάμενη δικογραφία η οποία απλά σας διαψεύδει και ως εκ τούτου το επικαλούμαστε!!

Επί της παρ. (ε) παραγράφου: εδώ θα κάνουμε μια ερώτηση. Διαψεύδετε ότι ο Κελευστής είχε αποφοιτήσει επιτυχώς το έτος 1998 από το Σχολείο των ΟΥΚ, και φέρει τα διακριτικά των Υποβρύχιων Καταστροφέων;

Επί της παρ. (στ) παραγράφου: Αφού όπως αποδεικνύεται το πλοίο γνώριζε ότι ο άνθρωπος μεγαλώνει ένα παιδί μόνος του, για ποιο λόγο έγινε τόσο θέμα που κατέβηκε να πάρει το αυτοκίνητό του και να έρθει στην άλλη προβλήτα όπου και σας περίμενε  όπως δηλώνεται από Μάρτυρα που εξετάσατε;; Φανταστείτε , δε, ότι δεν επρόκειται για πλου αλλά για μια απλή μεθόρμηση από την Αμφιάλη στην Ελευσίνα..!! Μάλλον κάτι ΔΕΝ δένει…εμείς ξέρουμε βέβαια για ποιο λόγο…ΕΣΕΙΣ;

Επί της παρ. (ζ) παραγράφου: Που είναι λοιπόν η κατανόηση στον άτυχο πατέρα όταν τον αντιμετωπίσατε με αυτήν την διοικητικό και ποινικό ερασιτεχνισμό – όπως προκύπτει από έγγραφα – με αποτέλεσμα αυτό να εκτονώνεται στο παιδί του που ήταν, όπως γνωρίζετε και άρρωστο;;

Επί της παρ (η) παραγράφου: Στην παρούσα παράγραφο μιλάτε για «στρεβλή αντίληψη», για  «πνεύμα ανθρωπισμού» και για «αίσθημα δικαίου». Φρονούμε ότι μετά την ανάγνωση των ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ως άνω αναφερομένων, καθώς και με την γνώση της υφιστάμενης πραγματικότητας ανακαλέσετε τις δηλώσεις της τελευταίας παραγράφου.

Να θυμάστε, την ρήση του Iωάννη-Ιάκωβου Mάγερ, του Ελβετού φιλέλληνα σύμφωνα με τον οποίο : « Η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης». Ως εκ τούτου και σύμφωνα με την επιστημονική μας θεωρία, υπογραμμίζεται η παράγραφος 5Α του Συντάγματος με την οποία κατοχυρώθηκε το Δικαίωμα της πληροφόρησης όπου καταχωρείται η εξής ανάλυση : «….τα ΜΜΕ είναι ο χώρος προσχηματισμού της κοινωνικής συνείδησης, της περί δικαίου ή αδίκου πεποιθήσεως συγκεκριμένης κοινωνίας. Ιδιαίτερη σημασία των ΜΜΕ έχει η ελεγκτική λειτουργία, η οποία αγκαλιάζει τους πάντες και τα πάντα, με έλεγχο νομιμότητας και ορθότητας προκειμένου να επέλθει η διαφάνεια, καθώς στο σκότος της αδιαφάνειας ευδοκιμεί η αδικία. Αντίθετα στο φως της δημοσιότητας η αδικία συρρικνώνεται. Ουδείς ορθά φερόμενος έχει να φοβηθεί από την δημοσιότητα, καθώς την φοβούνται μόνο όσοι αδικούν, ενώ ο δημοσιογραφικός προέλεγχος είναι αποτελεσματικότατος στα δημοκρατικά πολιτεύματα….».

  Τέλος μένει το ερώτημα: Το γεγονός της διαπίστωσης – επαναλαμβάνουμε με έγγραφα – ότι η πραγματικότητα με την δήλωσή σας είναι σε τεράστια αντιδιαστολή, το γνωρίζατε ή όχι;; Γιατί είτε έτσι, είτε αλλιώς οι Πολίτες απαιτούν εξηγήσεις, καθώς τόσο εκείνοι όσο και εμείς τιμούμε το Πολεμικό Ναυτικό του οποίου το μεγαλείο δεν πρέπει να διακυβεύεται από ατυχείς πράξεις ορισμένων τις οποίες άλλοι τις δικαιολογούν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης