Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
21/03/2017 | 14:16
Militaire News

ΗΠΑ “σνομπάρουν” ΝΑΤΟ και προκαλούν αγωνία στην Ευρώπη!

ΗΠΑ

Ο Τράμπ “σνομπάρει” το ΝΑΤΟ στην προσπάθειά του να κάνει σαφές στους Ευρωπαίους και ειδικά στους “τσαμπατζήδες” Γερμανούς ότι τα πράγματα Συμμαχία -και ειδικά στο ταμείο- ενδέχεται να αλλάξουν δραματικά.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δεν θα πάει  στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις αρχές του Απριλίου στις Βρυξέλλες! Η παρουσία του αναμενόταν με ενδιαφέρον αφού θα ΄ταν η πρώτη επαφή που θα ΄χε με τους ευρωπαίους ΥΠΕΞ.

Τις ΗΠΑ θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Πολιτικών Υποθέσεων Τομ Σάνον. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένως επικρίνει το ΝΑΤΟ ως «ξεπερασμένο» θεσμό. Οι χώρες του ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης που ανήκαν στη ζώνη επιρροής της Σοβιετικής Ενωσης δεν κρύβουν την ανησυχία τους μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Τραμπ ενώπιον της γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ ότι το Βερολίνο πρέπει να πληρώσει περισσότερα για να επωφεληθεί από την προστατευτική ομπρέλα του ΝΑΤΟ και της Ουάσινγκτον.

Ο Ρεξ Τίλερσον θα συμμετάσχει τον Απρίλιο σε σύνοδο της Ομάδας των 7 (G7) στην Ιταλία, στις 10 και 11 Απριλίου και θα συνεχίσει στη συνέχεια με συναντήσεις στη Ρωσία, δήλωσε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Μ΄ αυτά τα δεδομένα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο του διεθνούς συνασπισμού. Θα συναντηθεί με τον αμερικανό υπουργό Αμυνας Τζέιμς Ματίς.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης