Υποστηριξε το militaire
Militaire News

ΗΠΑ κατά Βόρειας Κορέας για τις πυρηνικές δοκιμές!

ΗΠΑ κατά Βόρειας Κορέας για τις πυρηνικές δοκιμές!

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν το βαλλιστικό, όσο και στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας και προετοιμάζονται κατά μιας πιθανής πυραυλικής επίθεσης από την Πιονγκγιάνγκ,δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ.

Οι ΗΠΑ επέκτειναν τον  αριθμό των επίγειων πυραυλικών αντιβαλλιστικών βάσεων τους στην Αλάσκα και στη Χαβάη, από 30 σε 44.

Η Βόρεια Κορέα, ενημέρωσε τον  ΟΗΕ ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εκτόξευση δορυφόρου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Μια τέτοια εξέλιξη, εκτιμάται ότι αναβαθμίζει ουσιαστικά την πυραυλική τεχνολογία της  Πιονγκγιάνγ.

Οι ΗΠΑ αντέδρασαν και  ζήτησαν την εφαρμογή σκληρότερων κυρώσεων, από αυτές που εξετάζονται στον ΟΗΕ, κατά της Βόρειας Κορέας, μετά την πυρηνική δοκιμή του προηγούμενου μήνα.

Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ τόνισε ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν για την ανάπτυξη των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

Η Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας των ΗΠΑ (USMDA), πραγματοποιίησε επιτυχή δοκιμή χερσαίου αντιπυραυλικού συστήματος την προηγούμενη εβδομάδα, μέσω τεχνολογίας που έχουν αναπτύξει οι εταιρίες Boeing και Raytheon. Το σύστημα αυτό, έχει δυνατότητες κατάρριψης διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM), ενώ σύμφωνα με την Boeing, αναβαθμίζεται συνεχώς.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης