Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
05/05/2016 | 23:10
Militaire News

ΗΠΑ κατά Άσαντ για τη δήλωσή του περί “τελικής νίκης στο Χαλέπι”

ΗΠΑ κατά Άσαντ για τη δήλωσή του περί

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καταδίκασαν σήμερα την δήλωση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ότι στόχος του είναι μια «τελική νίκη» στο Χαλέπι και κάλεσαν παράλληλα την Ρωσία να ασκήσει την επιρροή της προς την Δαμασκό για να διασφαλιστεί η συνέχιση της κατάπαυσης των εχθροπραξιών στην πόλη.

Μόλις μια μέρα μετά την έναρξη εφαρμογής της προσωρινής εκεχειρίας για το Χαλέπι, που συμφώνησαν ΗΠΑ και Ρωσία, ο Άσαντ σε τηλεγράφημα του προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, διεμήνυσε πως ο συριακός στρατός δεν πρόκειται να δεχθεί τίποτε λιγότερο από «την επίτευξη της τελικής νίκης» και «τη συντριβή της επίθεσης» στη μάχη του εναντίον των ανταρτών στο Χαλέπι και αλλού στη χώρα.

«Καλούμε την Ρωσία να δώσει επείγουσα απάντηση σε αυτήν την εντελώς απαράδεκτη δήλωση», τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

«Πρόκειται για μια ξεκάθαρη προσπάθεια του Άσαντ να προωθήσει τη δική του ατζέντα, αλλά είναι καθήκον της Ρωσίας να ασκήσει την επιρροή της προς αυτό το καθεστώς για να τηρήσει την παύση των εχθροπραξιών», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης