Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
14/07/2016 | 23:41 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Εφιάλτης” ο Μπόρις Τζόνσον για την Τουρκία

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο η προοπτική ένταξης της χώρας του στην ΕΕ έγινε βασικό αντικείμενο αντιπαράθεσης στο πρόσφατο βρετανικό δημοψήφισμα για το Brexit.

Σε συνέντευξή του στο Μιλώντας  BBC πριν ανακοινωθεί ότι ΥΠΕΞ της Βρετανίας θα είναι ο  Μπόρις Τζόνσον, ο Τούρκος Πρωθυπουργός σχολίασε ότι ως επικεφαλής της εκστρατείας  του Leave έκανε μία «πολύ ατυχή δήλωση» προειδοποιώντας για τον κίνδυνο έλευσης εκατομμυρίων Τούρκων στη Βρετανία μετά από την ένταξη της χώρας τους στην ΕΕ.

«Η Τουρκία δεν είναι απειλή, είναι μία μεγάλη χώρα που θα σηκώσει ένα μεγάλο μερίδιο του βάρους από την Ευρώπη», είπε ο κ. Γιλντιρίμ. Σημείωσε επίσης ότι ο προπάππος του Μπόρις Τζόνσον ήταν Τούρκος και ότι έστω στη μνήμη του δεν θα έπρεπε να κάνει μια τέτοια δήλωση. «Τι να του πω… Ας τον βοηθήσει ο Θεός, να τον αλλάξει, να μην κάνει άλλα λάθη και ελπίζω να επανορθώσει για τους Τούρκους», συμπλήρωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Σημειώνεται ότι προ μηνών ο Μπόρις Τζόνσον είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της Τουρκίας, κερδίζοντας διαγωνισμό σατιρικής ποίησης του περιοδικού Spectator με αντικείμενο χλεύης τον Πρόεδρο Ερντογάν, ως αντίδραση στη λογοκρισία σε βάρος Γερμανού κωμικού που είχε σατιρίσει τον Τούρκο Πρόεδρο. Ο κ. Γιλντιρίμ είπε επίσης ότι θα ευχόταν να μην είχε χρησιμοποιηθεί η Τουρκία από τον κ. Κάμερον ως μέρος της επιχειρηματολογίας στο δημοψήφισμα.

ΠΗΓΗ: Αθ. Γκαβός, ΚΥΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης