Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πολιτική
29/05/2016 | 10:29 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ευτράπελα στο Άγιο Όρος για τον θρόνο του Πούτιν! Φωτογραφίες

Ευτράπελα στο Άγιο Όρος για τον θρόνο του Πούτιν! Φωτογραφίες

Είχε και ευτράπελα η επίσκεψη Πούτιν στο Άγιο Όρος.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής έγινε …μάχη για το ποιος έπρεπε να καθήσει σε θρόνο! Ο Πούτιν ή ο Παυλόπουλος.Φυσικά κέρδισε ο Πούτιν!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  οι αγιορείτικες αρχές και η Πολιτεία, διαφώνησαν ενώ ο Ρώσος πρόεδρος βρισκόταν καθ’ οδόν προς τον Άθω για το πολυσυζητημένο προσκύνημά του.

Ο κ.Πούτιν,τελικά   παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου από τον επισκοπικό θρόνο, με τον κ. Παυλόπουλο να μην παρίσταται καθόλου στην τελετή και να υποδέχεται τον κ. Πούτιν στα σκαλιά του κτιρίου της Ιεράς Κοινότητας. Όπως γράφει η εφημερίδα, «θύμα» της σύγκρουσης υπήρξε ο Ειδικός Γραμματέας για θέματα θρησκευτικής διπλωματίας του ΥΠΕΞ Στάθης Λιάντας, τον οποίο η Ιερά Κοινότητα, το ανώτατο διοικητικό όργανο της αγιορείτικής κοινωνίας με επιστολή της προς το Υπουργείο Εξωτερικών κήρυξε ανεπιθύμητο πρόσωπο. Το όλο θέμα ανέκυψε όταν ετέθη στην συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων της Πολιτείας και της Ιεράς Κοινότητα, για το πού θα καθίσει στην δοξολογία ο Πούτιν, που ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο, και πού ο κ. Παυλόπουλος. Οι Αγιορείτες υποστήριξαν ότι με βάση το τυπικό, ο τιμώμενος τοποθετείται στον επισκοπικό θρόνο και ο κ. Παυλόπουλος θα παρακαθόταν στο παραθρόνιο στασίδι, πλάι στον κ. Πούτιν. Όμως υπήρξε αντίδραση από την ελληνική προεδρία, που για λόγους συμβολισμού αρνήθηκε μια τέτοια λύση που θα έφερε «ένα σκαλί παρακάτω» τον Πρόεδρο. Η προσπάθεια συμβιβασμού διά της τοποθέτησης δυο ίδιων πολυθρονών μπροστά στα στασίδια, για να παρακολουθήσουν από εκεί οι Παυλόπουλος και Πούτιν, δεν έγινε δεκτή από την Κοινότητα και έτσι ο Ρώσος πρόεδρος, ως τιμώμενο πρόσωπο, ανέβηκε στον επισκοπικό θρόνο.

Το Κρεμλίνο έδωσε μεγάλη σημασία στην επίσκεψη Πούτιν στο Άγιο Όρος.Οι φωτογραφίες που επέλεξε το επιτελείο του για την επίσημη ιστοσελίδα του.

putin_kyknos

putin_pakis

putin1

putin3

putin5

putin8

putin16

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης