Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ευρωπαϊκό το σχέδιο για “ενοικίαση” ελληνικών αρμάτων μάχης Leopard!

Ευρωπαϊκό το σχέδιο για

Το θέμα με την “ενοικίαση” ελληνικών αρμάτων μάχης στο οποίο έχει αναφερθεί το Militaire.gr είναι υπαρκτό και …ευρωπαϊκό! Δεν αφορά σε παλαιά αμερικανικά άρματα μάχης που διαθέτει η Ελλάδα στο οπλοστάσιό της ,αλλά σε αριθμό γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard 2Α4.

Το σχέδιο για ενοικίαση αρμάτων μάχης σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Τσεχία, η Ουγγαρία και η Πολωνία ανήκει στην European Defense Agency και φαίνεται ότι προχωρά. Οι χώρες που θα μπορούσαν να νοικιάσουν άρματα μάχης Leopard είναι η Ισπανία και η Ελλάδα.

Το ΓΕΣ εμφανίζεται θετικό στην ενοικίαση αριθμού αρμάτων Leopard A24.Αριθμός ο οποίος προσδιορίζεται από 60 ως 80 άρματα. Η δικαιολογία είναι πως έτσι κι αλλιώς υπάρχει πρόβλημα με τη συντήρησή τους, άρα θα μπορούσαν μνα δοθούν, αφού πρώτα “συμμαζευτούν” . Το ενδεχόμενο να βρουν λύσεις ώστε να συντηρηθούν και να παραμείνουν στο ελληνικό οπλοστάσιο το έχει εξετάσει κάποιος;

Το ευρωπαϊκό σχέδιο ενοικίασης αρμάτων εξυπηρετεί την Γερμανία που προωθεί άκοπα και ανέξοδα τα δικά την άρματα μάχης σε νέες αγορές. Όταν σ΄ αυτές θα προκύψουν ανάγκες για νέες αγορές είναι προφανές ότι τα γερμανικά Leopard θα ΄χουν ένα σαφές προβάδισμα.

Σ΄ ότι μας αφορά, η ενοικίαση 60 ως 80 αρμάτων μάχης ίσως ανοίξει ξανά το θέμα την εισαγωγής μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης Abrams από τις ΗΠΑ στον ελληνικό στρατό.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης